Main Content

Paulína Fialková útočila na pódium, v závere ju však zradila streľba

nedeľa, 8. marec 2020 13:16 | Autor: TASR

Paulína Fialková
Paulína Fialková | zdroj: TASR

Nové Mesto na Morave 8. marca (TASR) - Slovenská biatlonistka Paulína Fialková obsadila v pretekoch s hromadným štartom na 12,5 km na podujatí Svetového pohára v Novom Meste na Morave jedenáste miesto.

Za víťaznou Nórkou Tiril Eckhoffovou zaostala o 1:22,8 minúty. Druhá skončila Švédka Hanna Öbergová (+25,3 s) a tretia bola Nemka Franziska Preussová (+32,4).

V nedeľňajšej súťaži 8. kola SP sa predstavila jediná slovenská reprezentantka. Prvú položku absolvovala Fialková čisto a na medzičase zaostávala na šiestej pozícii o necelých šesť sekúnd za vedúcou Taliankou Dorotheou Wiererovou. V prvej skupine sa držala aj na druhom bežeckom okruhu a svoje šance na prenikavý výsledok ešte zvýšila na druhej streľbe v ľahu. Zaváhalo viacero pretekárok vrátane Wiererovej, no Slovenka nie a zaradila sa na druhé miesto s dvanásťsekundovým mankom na novú líderku Eckhoffovú, ktorá sa osamostatnila na čele.

Slovenka na trati nestačila na Nórku, jej odstup narastal, zatiaľ čo súperky na ďalších priečkach sa k nej priblížili. Dostihli ju viaceré biatlonistky vrátane Wiererovej a na úvodnú streľbu v stoji dorazila za Eckhoffovou početnejšia skupina. Nórka opäť zastrieľala rýchlo a predovšetkým čisto a upevnila si vedenie. Fialková zvládla bezchybne aj tretiu položku a udržala sa v hre o pódium, figurovala na tretej pozícii, okrem Eckhoffovej pred ňou bola ešte Francúzka Justine Braisazová. Eckhoffová spravila na záverečnej položke jedinú chybu a aj s ňou suverénne smerovala za trinástym víťazstvom v kariére SP. Fialková poslala mimo prvý i piaty výstrel a dvoma trestnými okruhmi sa pripravila o pódiové umiestnenie, medzičasom prešla desiata, v cieli finišovala jedenásta.