Main Content

VIDEO: Mourinho si z hrozby koronavíru ťažkú hlavu nerobí: Na tlačovke predviedol s novinárom originálny pozdrav

Hrozbu šíriaceho sa koronavírusu každý berie inak. Taký José Mourinho si z neho ťažkú hlavu nerobí. Kormidelník Tottenhamu Hotspur pred víkendom pobavil na tlačovej konferencii, keď sa trošku pobavil na novom nariadení Premier League proti šíriacej sa nákaze a s prítomným novinárom predviedol originálny pozdrav. 

Nové nariadenie Premier League zakazuje hráčom a trénerom pozápasové podávanie rúk, čo by malo výrazne znížiť riziko rozširovania nákazy. "Ostatné predzápasové rituály zostanú rovnaké, oba kluby nastúpia na hraciu plochu, následne sa spustí oficiálna zvučka. Jedinou zmenou tak je, že si hráči nepodajú ruky, ale rovno sa presunú na svoje pozície," znie oficiálne vyhlásenie Premier League.

Nebezpečný vírus sa šíri hlavne klasickou kvapôčkovou infekciou a teda výlučkami z nosa či úst a podávanie rúk je tak veľmi nebezpečnou záležitosťou. Mourinho ale na tlačovke ukázal, ako by podávanie rúk po novom mohlo vyzerať, keď s jedným z reportérov predviedol niekoľkonásobné ťuknutie lakťami. Na humornej situácii sa každý zabával a potom nasledovalo klasické podanie rúk. 

Napriek dobrej nálade počas tlačovky to Mourinho v tíme kohútov nemá vôbec jednoduché. Jeho zverenci padli už v štyroch zápasoch v rade a osemfinálový koniec v FA Cupe s Dudovým Norwichom bol pre ambiciózny celok veľkým sklamaním. The Special One má navyše veľké problémy so zraneniami, keď pred súbojom s Burnley má problémy so zostavením útoku. Mimo je totiž hviezdny reprezentačný kanonier Harry Kane a taktiež Kórejčan Son, ktorý mal výbornú sezónu.