Main Content

Boženík sa po ďalšom góle dozvedel skvelú správu: K rastu mu bude špeciálne pomáhať legendárny kanonier

sobota, 7. marec 2020 07:09 | Autor: TASR

Róbert Boženík
Róbert Boženík | zdroj: Twitter/Feyenoord Rotterdam

Rotterdam 6. marca (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Róbert Boženík sa vo štvrtok opäť strelecky presadil v drese Feyenoordu Rotterdam a dozvedel sa aj skvelú správu. Špeciálne na jeho progres bude v holandskom klube už od budúceho týždňa dozerať niekdajší vynikajúci kanonier Robin van Persie.

Boženík prispel jedným presným zásahom k postupu Feyenoordu do finále pohára. Domáci rozstrieľali druholigový tím NAC Breda 7:1. Slovenský útočník odohral celý duel a v 24. minúte zvýšil na 3:0, keď kĺzačkou napádal brankára súpera a ten v snahe odkopnúť loptu trafil do Boženíka a lopta sa odrazila do prázdnej bránky. Feynoord sa vo finále pohára stretne s Utrechtom. Dvadsaťročný Slovák dosiahol svoj tretí gól v piatom zápase za Feyenoord a pridal aj dve asistencie.

Tréner Dick Advocaat si myslí, že práve angažovanie Van Persieho pomôže Boženíkovi napredovať. "Ukázal už svoju kvalitu i potenciál, ale potrebuje sa zlepšiť. Vo všetkých aspektoch. Základom je tvrdá práca, ale to nestačí. Môže zlepšiť priestorovú orientáciu, viac na seba viazať hráčov. Práve v tomto môže využiť skúsenosti Van Persieho," vysvetlil Advocaat pre holandské médiá. Van Persie vzhľadom k záväzkom pre britskú televíznu spoločnosť BT Sport nemôže s Feyenoordom pracovať na plný úväzok, ale prednostne Boženíkovi a potom aj ďalším útočníkom v klube by sa mal venovať minimálne raz za týždeň.

Van Persie ukončil aktívnu kariéru na konci uplynulej sezóny. Odštartoval i ukončil ju vo Feyenoorde, medzitým obliekal dresy Arsenalu Londýn, Manchestru United i Fenerbahce Istanbul.