Main Content

Otec Haalanda: La Liga je pre môjho syna veľmi dobrá liga

piatok, 6. marec 2020 09:48 | Autor: Jakub Vaverka

Erling Haaland
Erling Haaland | zdroj: TASR

Erling Braut Haaland si podmaňuje futbalovú Európu. Najprv dal o sebe vedieť v drese rakúskeho Red Bull Salzburg, aktuálne sa mu darí v nemeckej Borussii Dortmund. Otázne ale je, dokedy tomu tak bude.

Erling Braut Haaland iba v zimnom transferovom okne prišiel zo Salzburgu do Dortmundu, no prakticky neustále sa špekuluje o tom, kam by mohli zamieriť jeho ďalšie kariérne kroky. V hre má byť Anglicko, ale aj Taliansko či Španielsko.

Alf-Inge Haaland, Erlingov otec, sa rozhodol, že do celej situácie pridá viac svetla. „Dortmund nám povedal, že potrebovali niekoho ako je on. Je to tím, ktorý bojuje v Bundeslige o titul, a ktorý rastie aj v európskych pohároch. Je o perfektné,“ začal pre španielsky denník ​AS.

Alf-Inge priznal, že kroky jeho syna by mohli časom putovať aj inam. „Boli sme spájaní s viac ako 100 tímami, ale pravdou je, že španielska La Liga je veľmi dobrou ligou pre môjho syna. Hrajú tam vynikajúce tímy.“

„Nikdy neviete, či bude nastupovať v Španielsku. Čo sa bude mať stať, to sa aj stane. Opakujem, La Liga by môjmu synovi sedela,“ zakončil Erlingov otec. Faktom je, že v hre o služby mladého Nóra sú v tomto momente Barcelona a aj Real Madrid.