Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (2.12.)

piatok, 2. december 2011 13:56 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (2.12.)
Správy dňa z anglickej Premier League (2.12.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

CHELSEA: Chelsea čaká v tomto mesiaci ťažké obdobie, pretože náročný decembrový program pravdepodobne rozhodne o tom, či Blues budú mať ešte reálnu šancu zaútočiť na prvé miesto v ligovej tabuľke. Na prvý Manchester City momentálne strácajú 10 bodov a na Stamford Bridge v súčasnosti nie je spokojní s momentálnou situáciou snáď nikto. Andre Villas Boas, ambiciózny portugalský tréner však prezradil novinárom, že má stále 100% podporu od vedenia klubu. ,,Mám uistenie, že nebudem prepustený. Vedenie klubu má plne podporuje. Nevnímam december ako mesiac počas ktorého sa rozhodne o mojom osude. Máme tu projekt na tri roky, ktorému veríme!” odkázal svojim neprajníkom.

LIVERPOOL:
Kenny Dalgish sa bude musieť vysporiadať so stratou svojho špičkového defenzívneho záložníka Lucasa Leivu. 24-ročný Brazílčan si poranil v utorňajšom pohárovom zápase s Chelsea koleno a ako ukázali včerajšie vyšetrenia zranenie je natoľko vážne, že Leiva vynechá celý zvyšok tejto sezóny.

MANCHESTER CITY:
O “nepohodlného” CarlosaTevéza, ktorého by sa vedenie Citizens rado čo najskôr zbavilo sa okrem AC Miláno nanovo zaujíma aj brazílsky klub Corinthians. ,,Ak Tevéz opusti Európu určite pôjde do Corinthians,” vyhlásil prezident tohto klubu Andres Sanchez.

FULHAM:
Fulham sa bude musieť minimálne dva najbližšie týždne zaobísť bez svojej opory Damiena Duffa. Írsky záložník si poranil lýtko v zápase Európskej ligy proti Twente.

TOTTENHAM:
Pred pár dňami sme vás informovali v tejto rubrike, že chorvátsky reprezentant Vedran Čorluka by rád opustil Tottenham aspoň na polročné hosťovanie, keďže v zostave trénera Redknappa nedostáva momentálne dostatok herných príležitosti čo ohrozuje jeho nomináciu do chorvátskej reprezentácie na blížiace sa Euro 2012. Čorluka by mohol podľa aktuálnych informácií prestúpiť do Serie A, kde sa o jeho služby začal intenzívne zaujímať AS Rím.