Main Content

Opora Vancouveru nedostatkom sebavedomia rozhodne netrpí: „Neviem či bol niekto lepší ako ja“

utorok, 3. marec 2020 14:19 | Autor: Marek Ďaďo

Quinn Hughes a Patrick kane
Quinn Hughes a Patrick kane | zdroj: TASR

Quinn Hughes z kanadského Vancouveru sa na zápasovú vyťaženosť vo svojej prvej sezóne, ktorú strávil výhradne v NHL, rozhodne sťažovať nemôže. Svojimi výkonmi mieša karty v boji o Calderovu trofej, čoho si je dobre vedomý. Mladý Američan sa preto nebál o svojich kvalitách prehovoriť nahlas. 

Od novinárov sa Hughes dočkal otázky, či si myslí, že by mal označený za najlepšieho nováčika prebiehajúcej sezóny. „Áno určite, myslím si to,“ cituje mladú hviezdičku portál theScore„Ja nie som ten, kto o tom rozhoduje, ale obzvlášť v posledných 30 zápasoch neviem, či bol niekto lepší ako ja.“

V spomínaných stretnutiach  si 20-ročný rodák z Orlanda pripísal 6 gólov a 19 asistencií, pričom jeho priemerný čas na ľade činil 22 minút a 19 sekúnd. Z nováčikov si viac bodov (31) pripísal iba Dominik Kubalík Chicaga.

Hughes bol za svoje predstavenia odmenení cenou pre najlepšieho zelenáča za mesiac február a s 51 bodmi (8 + 43) v 64 dueloch vedie tabuľku produktivity nováčikov. V počte získaných bodov od 1. januára sa dokonca vyrovnal aj najväčšiemu adeptovi na zisk Norris Trophy, Johnovi Carlsonovi z Washingtonu.

„Seba samého som neprekvapil, pretože som si myslel, že sa mi bude dariť. Robil som to celý môj život, takže prečo by som mal byť prekvapený?“ Na záver dodávame, že Kosatky si Hughesa vybrali zo 7. miesta na drafte roku 2018. Vlani za nich nastúpil do 5 zápasov so ziskom 3 bodov (0 + 3), čo nie je taký počet, aby prišiel o status nováčik.