Main Content

Začína sa boj o MS 2022: Slovensku hrozia pri žrebe títo súperi

pondelok, 2. marec 2020 18:29 | Autor: Filip Chudý

Boje o svetový šampionát 2022 začínajú v Európe Ligou národov. Slovensko sa dozvie mená súperov, ktorí budú tvoriť jeho prvé prekážky na ceste do Kataru.

5. Skupina smrti

Ruskí futbalisti
Ruskí futbalisti | zdroj: TASR

Hoci sme v prvom ročníku Ligy národov neuspeli a vypadli do „céčka“, nakoniec nás to mrzieť nemuselo. Pre veľký počet kvalifikovaných na Euro 2020 z prvých dvoch divízií sme sa totiž aj tak dostali do baráže a navyše UEFA Ligu národov zreorganizovala, čiže zostávame v „béčku“.

Lenže takéto vymoženosti sa skončili. Na MS do Kataru je totiž pre Európu len 13 miesteniek, pričom v kvalifikácii sa ich rozdá 10 pre víťazov skupín a 10 krajín z druhých miest pôjde do baráže. Doplnia ich dvaja najlepší z LN (podľa rebríčka LN), ktorí neuspejú v kvalifikácii.

Jednoducho povedané, potrebujeme čo najlepšie výsledky v LN, aby sme mali druhú šancu v prípade kvalifikačného prepadáku. A čím ťažší súperi, tým menšia šanca na úspech.

Preto by nás určite nepotešilo, ak by sme z prvého koša dostali Rusko. To ukázalo svoju silu už na MS 2018 a tiež aj v kvalifikácii Eura 2020. Po Srbsku tiež netúžime, keďže má dobrých hráčov vždy, no teraz mu navyše začína dozrievať generácia majstrov sveta do 20 rokov z roku 2015. A dobrá práca s mládežou sa začína prejavovať aj v Rumunsku (semifinalisti ME do 21 rokov 2019), pričom sa môžu pripomenúť Hagiho časy, ale už v podaní jeho syna.

Skupina smrti: Rusko, Srbsko, Slovensko, Rumunsko