Main Content

Emil Forsberg sníva o Premier League: Záujem majú 3 veľkokluby

piatok, 28. február 2020 09:52 | Autor: Timotej Gašper

Emil Forsberg
Emil Forsberg | zdroj: TASR

Švédsky reprezentant sa podľa všetkého pripravuje na letnú zmenu dresu, pričom Lipsko by rád vymenil za prostredie anglickej Premier League. Portál The Sun informuje, že o jeho služby sa zaujíma až trojica tamojších zvučných klubov. 

Švédsky univerzálny stredopoliar patril dlhodobo medzi najdôležitejších hráčov Lipska, čo sa však v tomto ročníku pomaly vytráca. S novým trénerom Julianom Nagelsmannom nabral projekt východonemeckého celku nový rozmer, ktorý preferuje typologicky iných hráčov ako Forsberg. V sezóne 19/20 štartuje väčšinou na lavičke, no aj napriek zúženému hraciemu času dokázal pridať 9 gólov aj 5 asistencií. Portál The Sun, ktorý sa opiera aj o informáciu z nemeckého Bildu, píše, že Forsberg má dosť kvality aj na Premier League a nie je odkázaný sedieť na lavičke náhradníkov, čo plánujú v lete zmeniť Everton, Manchester United a Tottenham.

Forsberg má 28 rokov a bez výraznejších problémov dokáže zastúpiť akúkoľvek pozíciu v zálohe či dokonca na krídle. V ofenzívnej časti tvorenia hry využíva najmä svoje čítanie hry a húževnatosť, vďaka ktorej sa vie dostať do výhodnej pozície aj napriek precíznej defenzíve súpera. Podľa periodika The Sun sa o skúseného hráča zaujímal najskôr Everton, ktorého kouč Carlo Ancelotti si kúpu nového tvorcu hry stanovil ako letnú prioritu. K Evertonu sa ihneď pridal aj Manchester United, ktorý chce v lete predať duo Jesse Lingard aj Andreas Pereira, ktorí nastupujú prakticky v rovnakých miestach ako Forsberg

Najnovším záujemcom v rade je londýnsky Tottenham. Podľa zdroju informácie je tréner Jose Mourinho veľkým fanúšikom Forsbergovej hry a pre jeho zisk je ochotný prevýšiť ponuky konkurencie. Nemecké respektíve anglické médiá možnú prestupovú čiastku neuvádzajú, no vzhľadom na Forsbergovu momentálnu pozíciu môže cena narásť na približne 40 miliónov eur.