Main Content

Robin van Persie radí Manchestru United: Určite kúpte tohto útočníka!

štvrtok, 27. február 2020 12:04 | Autor: Timotej Gašper

Robin Van Persie
Robin Van Persie | zdroj: TASR

Robin van Persie odkazuje vedeniu Manchestru United, že ak potrebujú overený gólostroj, mali by sa biť o zisk hviezdneho matadora z Južnej Ameriky. 

Holandský futbalista si od leta 2019 užíva zaslúžený futbalový dôchodok, keď svoju bohatú profesionálnu kariéru ukončil symbolicky na mieste, kde ju aj začal, vo Feyenoorde Rotterdam. Medzitým hrával dlhých 11 rokov v Premier League, pričom posledné tri „anglické roky“ strávil v Manchestri United. Po prestupe bol síce v očiach priaznivcov Arsenalu veľký zradca, no práve jeho góly v drese MUFC zariadili klubu z Old Trafford ligový titul. Za Manchester United odohral RVP 105 zápasov s bilanciou 58 gólov a 21 asistencií, čím sa určite zaradil do kroniky zvučných mien, ktoré obliekali červený dres. A keďže Manchester United má momentálne problém s pozíciou útočníka, ich niekdajší strelec im skrz rozhovor pre Sport Bible poradil jedno známe meno.

Edinson Cavani
Edinson Cavani | zdroj: TASR

„Edinson Cavani, určite by som vybral Edinsona Cavaniho. Je veľmi dobre fyzický pripravený, je to overený strelec, je gólostroj a to všetko potvrdil v Neapole, v PSG aj v národnom drese za Uruguaj. S ním v tíme získate hráča, ktorý strelí 25 gólov v jednej sezóne. Sledoval som ho hrať, hral som aj proti nemu- je to pravý a ozajstný strelec. Ako sa dá vidieť, on žije pre strieľanie gólov a to je hlavný dôvod, prečo by som určite chcel kúpiť jeho,“ odporučil Robin van Persie Manchestru United.

Edinson Cavani bude v lete veľmi pravdepodobne meniť dres, no zatiaľ bol najaktívnejšie spájaný primárne s Atléticom Madrid. V Anglicku sa v spojení s ním písalo aj o Chelsea či Tottenhame, keďže podľa špekulácií sa tréner Manchestru United, Ole Gunnar Solskjaer, zameral viac na Moussu Dembélého z Lyonu.