Main Content

Kvalifikácia na ZOH bude v Bratislave. S Košicami boli prieťahy

štvrtok, 27. február 2020 12:00 | Autor: TASR

Miroslav Šatan
Miroslav Šatan | zdroj: TASR

Bratislava 27. februára (TASR) – V Bratislave sa bude koncom augusta konať hokejová kvalifikácia na zimné olympijské hry (ZOH) 2022 v čínskom Pekingu. Vo štvrtok bratislavskí mestskí poslanci pre toto podujatie schválili takmer 37-percentnú zľavu z ceny nájmu Zimného štadióna Ondreja Nepelu v Bratislave.

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) po zľave zaplatí mestu za nájom 60.000 eur s DPH.

Na štvrtkové bratislavské mestské zastupiteľstvo prišiel prezident SZĽH Miroslav Šatan. Poslancom uviedol, že v minulosti sa objavili v médiách informácie, že kvalifikácia bude v Košiciach. "Sľúbili nám hladký priebeh, teraz sú tam však prieťahy," vysvetlil s tým, že zväz tlačí čas, a preto sa obrátil na hlavné mesto. V liste, ktorý Šatan adresoval pred pár dňami vedeniu bratislavskej mestskej organizácie – Správa telovýchovných a rekreačných zariadení Bratislavy, priblížil, že SZĽH bol poverený Medzinárodnou hokejovou federáciou (IIHF) organizáciou finálnej olympijskej kvalifikácie skupiny D.

"Olympijská kvalifikácia patrí z celosvetového hľadiska k najprestížnejším podujatiam v mužskom hokeji. Slovensko bude na základe postavenia v rebríčku IIHF usporiadateľskou krajinou jednej z troch kvalifikačných skupín, z ktorých si len ich víťaz vybojuje olympijskú miestenku," priblížil Šatan s tým, že podujatie sa bude konať od 27. do 30. augusta.

SZĽH zároveň požiadalo mesto o zníženie nájomného zimného štadióna. "SZĽH ako organizátor musí vynaložiť nemalé finančné aj personálne náklady na organizáciu kvalifikácie s kompletnou prípravou aj realizáciou tohto významného podujatia," podotkol v liste Šatan. Bratislava podľa jeho slov bude mať opäť príležitosť významne sa odprezentovať v medzinárodnom kontexte. Šatan tvrdí, že podujatie je zároveň príležitosťou a motiváciou aj pre deti a mládež, aby sa zapojili do aktívneho športového diania v meste.