Main Content

Čo bude s problémovým Byfuglienom? Vedenie Winnipegu „vznieslo“ rozsudok

utorok, 25. február 2020 12:03 | Autor: Marek Ďaďo

Hráči Winnipeg Jets
Hráči Winnipeg Jets | zdroj: TASR

Dustin Byfuglien nebol nikdy príkladným hráčom. To čo sa s ním však deje v tejto sezóne je prinajmenšom smutné. Za Winnipeg nenastúpil do jediného zápasu a očakávala sa jeho výmena. Žiaden trejd sa však nekonal a vedenie Jets povedalo, čo neposlušného „chlapca“ v tomto ročníku ešte čaká.

Nič. Šampióna Stanley Cupu v tomto ročníku už na ľade nečaká naozaj nič. Aspoň tak sa teda podľa portálu theScore vyjadril generálny manažér Winnipegu Kevin Cheveldayoff. Jets svojho obrancu suspendovali po tom, čo sa v septembri nehlásil na prípravnom kempe.

Byfuglien navyše od klubu nepoberá žiaden plat a je tak jasné, že momentálne si neželá pôsobiť pod svojím súčasným zamestnávateľom. 34-ročný Američan v októbri podstúpil operáciu členka, ktoré podľa jeho slov bola zapríčinená hokejom. V apríli sa však na nič nesťažoval a normálne nastupoval v NHL. Práve z tohto dôvodu ho klub považoval za zdravého, a preto mu pozastavil činnosť. 

Jeden z najväčších bekov v lige vlani nastúpil do 42 zápasov, v ktorých si pripísal 31 bodov za 4 góly a 27 asistencií. V play off odohral 6 stretnutí so ziskom 8 bodov (2 + 6). Po zmluvou je až do konca sezóny 2020/2021 a v prípade, že sa jeho suspendácia skončí, je jeho cap hit stanovený na 7,6 milióna USD.