Main Content

Davis Cup: Slovensko proti Česku s Martinom, Gombosom, Kovalíkom a Poláškom

utorok, 25. február 2020 11:32 | Autor: TASR

Norbert Gombos
Norbert Gombos | zdroj: TASR

Bratislava 25. februára (TASR) - Kvarteto slovenských tenistov Andrej Martin, Norbert Gombos, Jozef Kovalík, Filip Polášek figuruje v nominácii na kvalifikačný duel o postup na finálový turnaj Davisovho pohára proti Česku.

Meno piateho člena tímu oznámi slovenský kapitán Dominik Hrbatý v najbližších dňoch. Hrať sa bude 6.-7. marca na antuke v bratislavskom NTC. Víťaz prestížneho derby postúpi do Madridu, kde bude 18 tímov 23.-.29. novembra bojovať o cennú trofej.

Česi pricestujú do Bratislavy v najsilnejšom zložení s dvomi najlepšími singlistami Jiřím Veselým a Lukášom Rosolom. Okrem nich český kapitán Jaroslav Navrátil nominoval Víta Kopřivu, Zdenka Kolářa a talentovaného Jonáša Forejtka. Úvodné piatkové dvojhry odštartujú v AXA aréne o 16.00 h. V sobotu od 17.30 h sú na programe štvorhra a ďalšie dva single. Hlavnou rozhodkyňou prvého vzájomného daviscupového súboja medzi Slovenskom a Českom bude Talianka Maria Cristina Barbaranová, v úlohe empajrových arbitrov sa predstavia Nemec Nico Helwerth a Francúz Alexandre Juge.