Main Content

Edmonton sa výrazne posilnil: Získal Athanasioua a Ennisa

utorok, 25. február 2020 06:42 | Autor: TASR

Andreas Athanasiou
Andreas Athanasiou | zdroj: TASR

Edmonton 24. februára (TASR) - Kanadský hokejista Andreas Athanasiou opúšťa Detroit a do konca sezóny bude obliekať dres Edmontonu. Spolu s ním odchádza k Oilers aj mladík Ryan Kuffner.

Red Wings, suverénne najslabší tím NHL, získali v rámci výmeny Sama Gagnera a dva výbery v 2. kole draftu.

Athanasiou prvýkrát v profiligovej kariére mení dres. Dvadsaťpäťročný útočník odohral za Detroit necelých päť sezón, v tej aktuálnej strelil desať gólov a zaznamenal 14 asistencií v 46 zápasoch. Athanasiouovi vyprší súčasná dvojročná zmluva na konci ročníka a bude mať štatút obmedzeného voľného hráča. Pre Oilers bude vítanou posilou v závere základnej časti, kanadský klub si drží druhú pozíciu v Pacifickej divízii, no od nepostupových priečok v Západnej konferencii ho delia iba štyri body. O služby Athanasioua sa pred pondelkovou uzávierkou transakcií intenzívne zaujímal aj Columbus.

Pre Gagnera bude Detroit už siedmym profiligovým pôsobiskom. Tridsaťročný útočník dostal v prebiehajúcej sezóne od trénerov Edmontonu šancu v 36 zápasoch, v ktorých nazbieral 12 bodov (5+7), ďalšie štyri stretnutia (2+2) odohral na farme v AHL. Predtým hral v NHL aj za Arizonu, Philadelphiu, Columbus, Vancouver a Toronto. Oilers si na základe dohody klubov ponechajú v mzdovom rozpočte 10 percent z Gagnerovho platu. Informáciu priniesla na svojom webovom portáli televízna stanica TSN.

Edmonton bol v posledných minútach pred uzávierkou transakcií aktívny a angažoval aj útočníka Tylera Ennisa z Ottawy. "Senátorom" zaňho poslal voľbu v 5. kole budúcoročného draftu. Tridsaťročný Ennis má v tejto sezóne bilanciu 33 bodov (14+19) v 61 zápasoch.