Main Content

Veľký trejd v NHL: Pittsburgh získal hviezdneho veterána

pondelok, 24. február 2020 18:11 | Autor: TASR

Patrick Marleau
Patrick Marleau | zdroj: TASR

Pittsburgh 24. februára (TASR) - Hokejistov Pittsburghu Penguins posilnil pred play off veterán Patrick Marleau. Skúsený kanadský útočník prišiel k "tučniakom" tesne pred uzávierkou transakcií v NHL zo San Jose, ktoré už dávnejšie prišlo o šancu postúpiť do vyraďovačky. Sharks za neho získali podmienenú voľbu v 3. kole draftu.

Štyridsaťročný Marleau odohral v San Jose drvivú väčšinou svojej kariéry. Sharks si ho vybrali v roku 1997 ako draftovú dvojku a za "žralokov" hral potom nepretržite až do roku 2017. Následne na dva roky zamieril do Toronta. Po vykúpení zmluvy sa na začiatku tejto sezóny do San Jose vrátil, v 58 zápasoch zaznamenal 20 bodov za desať gólov a rovnaký počet asistencií.

Marleau má v zbierke dve zlaté olympijské medaily (2010, 2014) a dva tituly majstra sveta (2003, 2004), no ešte nikdy nezdvihol nad hlavu Stanleyho pohár. Teraz si chce sen splniť v drese Pittsburghu, ktorý má aj v tomto ročníku tie najvyššie ambície. V Metropolitnej divízii mu momentálne patrí druhé miesto za Washingtonom. Ak by Penguins získali majstrovskú trofej, treťokolový výber, ktorý Sharks vo výmene získali, by sa zmenil na druhokolový, informoval portál tsn.ca.