Main Content

Toto prehnal! Šampión UFC necitlivo spomenul pád newyorských dvojičiek

pondelok, 24. február 2020 12:16 | Autor: Marek Ďaďo

Israel Adesanya
Israel Adesanya | zdroj: TASR

Či sa vám to páči, alebo nie, svet MMA je aj o trash talku. Dobre si to uvedomuje aj šampión strednej váhy Israel Adesnya, ktorý sa prezentuje ako veľmi zaujímavý bojovník, a to aj mimo oktagonu. Rečami smerovanými k svojmu nadchádzajúcemu súperovi to však poriadne prepískol a vzbudil vlnu rozhorčenia. 

Počas mediálnej konferencie v Aucklande, kde šampión strednej váhy Israel Adesanya promoval svoju prvú plánovanú titulovú obhajobu proti Yoelovi Romerovi, sa šum medzi prítomnými ozýval vo veľkom po tom, čo držiteľ opasku uviedol nemiestne prirovnanie k teroristickému útoku z roku 2001, ktorý otriasol celým svetom. 

„Niekoľkokrát sa ho dotknem a zrúti sa ako dvojičky,“ cituje Adesanyu portál Newshub. „Si nechutný kus hov*a. Ako sa opovažuješ žartovať a zneuctiť tisíce ľudí, ktorí tam zomreli, hrdinských hasičov a policajtov,“ odkázal šampiónovi rival Paulo Costa. „Skutočne ťa zabijem špinavec.“

Israel Adesanya
Israel Adesanya | zdroj: TASR

Reakcie fanúšikov z celého sveta pravdepodobne Adesanyu donútili, aby sa nad svojimi slovami zamyslel. „Nikdy som nevtipkoval o ľuďoch, ktorí zomreli pri tragédii 11. septembra. Môj mozog v tom momente pracoval rýchlejšie ako moje ústa na to, aby vybral nesprávny eufemizmus. Je mi to ľúto. V budúcnosti budem s mojimi slovami opatrnejší,“ píše sa v instagramovom príbehu, ktorý sa rozhodol zverejniť samotný „The Stylebender“. 

Adesanya a Romero sa stretnú v spoločnom súboji počas galavečera UFC 248 v Las vegas, ktorý je naplánovaný na 8. marca. Prvým kandidátom na vyzývateľa bol spomínaný Paulo Costa, no ten sa momentálne spamätáva z operácie bicepsu.