Main Content

Manchester United si vyhliadol posilu do útoku: Konkurencii ponúkne 60 miliónov

nedeľa, 23. február 2020 15:11 | Autor: Timotej Gašper

Ole Gunnar Solskjaer
Ole Gunnar Solskjaer | zdroj: TASR

V nedeľnej vlne prestupových špekulácií sa viacero britských plátkov zhodlo v informácií, podľa ktorej si vedenie Manchestru United našlo ideálnu posilu do útoku v konkurenčnom tíme. 

Manchester United ťažko bojuje o každý jeden ligový bod, keďže vedenie stanovilo účasť v najlepšej šestici klubov ako bezpodmienečne povinnú. Na Ligu majstrov to skrz tabuľku Premier League túto sezónu nepôjde a teda ak United neuspejú v Európskej lige, v novom ročníku sa budú musieť znova uspokojiť len s európskou pohárovou súťažou číslo 2. Vedenie však stále vkladá do trénera Solskjaera dôveru, pričom za lepšími výkonmi bude MUFC ťahať aj najnovšia akvizícia zo Sportingu Lisabon, Bruno Fernandes. Podľa správ od Sunday Express či Sky Sports môže už v lete pribudnúť k Fernandesovi ďalšia hviezda portugalskej reprezentácie, Diogo Jota

Diogo Jota
Diogo Jota | zdroj: TASR

Portugalský krídelník je aktuálne ofenzívnym ťahúňom Wolverhamptonu, za ktorý dal v tomto ročníku už 12 gólov a pridal aj 7 asistencií. Jeho meno začalo výraznejšie rezonovať futbalovým svetom len v roku 2016, kedy ho z Pacosu Ferreira kúpilo Atlético Madrid. Paradoxom je, že síce Diogo bol kmeňovým hráčom Atlética dva roky, no za prvý tím Diega Simeoneho nikdy nenastúpil v súťažnom zápase. Prvý ročník bol v Porte a neskôr už teda vo Wolves, kam v lete 2018 prestúpil za 14 miliónov eur natrvalo. 23-ročné krídlo si rýchlo zvyklo na tempo i náročnosť v Premier League a Manchester United patrí k jeho obdivovateľom už dlhšiu dobu. 

Ak sa teda Wolves rozhodnú svoju útočnú zbraň predať, podľa správ od Sunday Express môžu zarobiť minimálne 60 miliónov eur. Túto čiastku sa chystá vedenie MUFC klubu z Molineux Stadium predložiť v prvej ponuke, no očakáva sa, že Vlci budú požadovať viac. Niektoré zdroje dodávajú, že Jota bude primárnym cieľom v prípade, že sa z Old Trafford odsťahuje Anthony Martial, ktorý je spájaný s Interom.