Main Content

Gerrard o Mourinhovi a Lampardovi: Chcem byť ich rival!

nedeľa, 23. február 2020 14:50 | Autor: Timotej Gašper

Steven Gerrard
Steven Gerrard | zdroj: TASR

Bývalý legendárny stredopoliar a aktuálny tréner Glasgowu Rangers sa v rozhovore pre Daily Mail vyjadril o možnej trénerskej rivalite s bývalým trénerom či spoluhráčom. 

Anglický stredný záložník strávil z 19 kariérnych rokov až 17 v Liverpoole, kde vyhral mnoho trofejí a zaradil sa medzi najväčšie klubové legendy. V roku 2015 ešte odišiel uzavrieť kariéru do zámorskej MLS, kde dal aktívnym hráčskym časom posledné zbohom v januári 2017. Prakticky ihneď po odložení dresu si opäť obúval kopačky a s taktickou tabuľou načal svoju trénerskú kariéru ako manažér mládežníckych výberov Liverpoolu. V snahe naštartovať seniorskú trénerskú kariéru, kývol Gerrard v júni 2018 na ponuku od Glasgowu Rangers. 

Frank Lampard
Frank Lampard | zdroj: TASR

V Škótsku dokázal po prvej sezóne vybojovať postup do Európskej ligy, kde aktuálne Rangers figurujú aj vo vyraďovacej fáze. 39-ročný Gerrard teda pomaly dokazuje, že mu to pôjde aj vo veľkom trénerskom svete, pričom v rozhovore pre Daily Mail ho neobišla ani otázka ohľadom jeho dlhoročného kolegu z reprezentácie a aktuálneho tréner Chelsea, Franka Lamparda. „Veľmi obdivujem Franka, čo všetko robí. Trénuje svoj klub v najlepšej lige na svete a darí sa mu aj napriek prestupovému zákazu. Samozrejme, boli sme porovnávaní aj ako hráči a bežne sa nás pýtali otázky, ktorí z nás je lepší, či by sme vedeli hrať spolu atď., takže je prirodzené, že aj teraz sa objavujú otázky ohľadom našej možnej trénerskej rivality. Či by som chcel byť Frankov rival v pozícií hlavného trénera? Jasné, myslím si, že Frank to berie rovnako ako ja. Chcel by som taktiež byť rivalom Joseho Mourinha,“ načal Gerrard o svojej možnej trénerskej budúcnosti. 

José Mourinho
José Mourinho | zdroj: Instagram

Steven Gerrard vo vyššie uvedenom vyjadrení apeloval na časté špekulácie, ktoré ho čoraz aktívnejšie spájajú s miestom trénera Liverpoolu. „Je prirodzené, že ma vidia ako nástupcu Kloppa, lebo som bol dlhé roky kapitánom klubu. Na tento post však musíte byť pripravení najlepšie ako viete. Či by som bol teraz odhodlaný a pripravený prevziať Liverpool? Pravdepodobne nie,“ ukončil Gerrard o svojej situácií.