Main Content

Ani Škriniar s Interom si nezahrajú: Koronavírus komplikuje herný plán talianskej Serie A

nedeľa, 23. február 2020 12:30 | Autor: TASR

Milan Škriniar sa raduje so spoluhráčmi
Milan Škriniar sa raduje so spoluhráčmi | zdroj: TASR

Rím 23. februára (TASR) - Pre hrozbu koronavírusu odložili štyri zápasy talianskej futbalovej Serie A, ktoré sa mali odohrať v nedeľu. Okrem troch stretnutí v regiónoch Lombardsko a Benátsko sa nebude hrať ani duel FC Turín - FC Parma v metropole Piemontu. Talianska vláda pristúpila k tomuto kroku po tom, čo na severe krajiny podľahli dvaja ľudia nákaze spôsobenej novým koronavírusom.

Na základe nariadenia vlády zrušili najskôr stretnutia Inter Miláno - Sampdoria Janov, Atalanta Bergamo - Sassuolo a Hellas Verona - Cagliari. Neskôr v nedeľu rozhodli aj o odložení zápasu FC Turín - FC Parma. Ďalšie dva zápasy v Janove, Turíne a Ríme sa odohrali podľa plánu. Už v sobotu sa pre hrozbu koronavírusu neuskutočnil duel Serie B medzi Ascoli a Cremonese. Práve v Cremone zaznamenali pozitívny prípad. Majiteľ Ascoli kritizoval zrušenie zápasu tesne pred výkopom, označil ho za absurdné a štadión v Ascoli nazval "najbezpečnejším miestom na svete".

Vládne opatrenia sa týkajú aj ďalších športových podujatí, ktoré sa mali uskutočniť v nedeľu v regiónoch Lombardsko a Benátsko. Minister športu Vincenzo Spadafora požiadal prezidenta Talianskeho olympijského výboru (CONI) Giovanniho Malaga, aby pomohol kontaktovať organizátorov všetkých športových podujatí v daných regiónoch a informoval ich o zrušení. Náhradné termíny zrušených duelov Serie A nie sú zatiaľ známe.

Talianske úrady v sobotu oznámili, že v krajine v dôsledku nákazy podľahol už druhý človek. Po 78-ročnom mužovi, ktorý zomrel v piatok v Lombardsku, podľahla nákaze novým koronavírusom v tom istom regióne aj žena, ktorej vek úrady nezverejnili. V Lombardsku evidujú dokopy 15 prípadov nákazy novým koronavírusom, ďalšie dva prípady zaznamenali v susednom regióne Benátsko.