Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (1.12.)

štvrtok, 1. december 2011 13:07 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (1.12.)
Správy dňa z anglickej Premier League (1.12.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

MANCHESTER CITY: Majiteľ klubu šejk Mansúr prezradil to, čo už všetci tušia – cieľom klubu v tomto ročníku nie je nič iné ako zisk ligového titulu.  Mansúr zároveň vyjadril podporu kormidelníkovi Citizens Talianovi Robertovi Mancinimu, ktorý podľa neho nastolil tu správnu cestu jeho zverencom. Reagoval tak na kritiku Mancinoho, ktorá sa objavuje v Manchestri zo strany početnej skupiny fanúšikov Citizens a to napriek tomu, že je ich mužstvo na čele ligovej tabuľky.

SUNDERLAND:
Sunderland, ktorý v minulých sezónach patril k čiernym koňom súťaže, je po odohratí 13 zápasov tohto ročníka na nelichotivej 16 priečke so ziskom 11 bodov a s len štvorbodovým náskokom na posledný Blackburn. Vedenie sa rozhodlo túto situáciu rýchlo riešiť a pristúpilo k očakávanému kroku - prepusteniu trénera Stevea Brucea. Dočasným kormidelníkom “Black Cats” sa stáva jeho doterajší asistent Eric Black. Najhorúcejšími kandidátmi na jeho post sú Mark Hughes a Martin O`Neill.

WEST BROMWICH:
W.B.A. nebude môcť do konca sezóny počítať so záložníkom Zoltánom Gerom, ktorý sa zranil v sobotňajšom zápase proti Tottenhamu. Zranenie kolena sa preukázalo napokon ako vážne a maďarský reprezentant si už určite do konca sezóny nezahrá.

LIVERPOOLU:
Zranený je aj člen našej poslednej elitnej jedenástky týždňa podľa Sport7.sk záložník Liverpoolu Lucas Leiva, ktorý si podobne ako vyššie spomínaný Gera poranil koleno. Osudný mu bol utorňajší pohárový zápas s Chelsea. Niektoré anglické média uvádzajú, že pôjde pravdepodobne o vážne zranenie, ktoré Brazílčana vyradí z hry až do konca sezóny.

MANCHESTER UNITED:
Taliansky ofenzívny talent Federico Macheda naďalej nedostáva v drese Red Devils dostatok herných príležitosti a preto zvažuje ďalšie hosťovanie. Macheda pripúšťa možnosť, že počas zimy zmení pôsobisko no jedným dychom dodáva, že to už určite nebude Taliansko (minulý rok pôsobil v Sampdorii) a najradšej by ostal v Anglicku.

MANCHESTER UNITED:
Určite vám neušiel výsledok včerajšieho štvrťfinálového zápasu Carling Cupu, v ktorom United šokujúco podľahli doma Crystal Palace 1:2 po predĺžení. Alex Ferguson sa za túto prehru ospravedlnil fanúšikom a odkázal im, že toto nebol výkon hodný Manchestru United.