Main Content

VIDEO: Zlatým Moravciam sa prvá šestka vzďaľuje, Vion prehral so Sereďou

sobota, 22. február 2020 17:31 | Autor: TASR

ŠKF iClinic Sereď
ŠKF iClinic Sereď | zdroj: TASR

Zlaté Moravce 22. februára (TASR) - Futbalisti ŠKF iClinic Sereď zvíťazili v sobotnom stretnutí 20. kola Fortuna ligy na trávniku FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 3:1.

V typickom 6-bodovom stretnutí sa od úvodnej minúty hral obojstranne bojovný futbal. Ako prvý trafil medzi žrde hlavičkou Michalík, pozorného Pindrocha však neprekvapil. V 26. minúte vyskúšal šťastie na opačnej strane Kovaľ, ale Kanurič jeho strelu vytesnil na roh. Rohový kop rozohral Kovaľ, Sloboda posunul Richtárechovi, ale jeho pokus skončil v náručí brankára hostí. Do vedenia išli domáci v 28. minúte, keď Hrnčárov prízemný center na hranicu šestnástky z prvej upratal do siete Richtárech. Po polhodine hry Richtárech prihral Dugovi a jeho strela tesne minula ľavú žrď. V 41. minúte Kelemen uvoľnil Kovaľa, s jeho strelou si však hosťujúci brankár poradil. Vyrovnanie priniesla 43. minúta, keď po zmätkoch v pokutovom území domácich sa k lopte dostal Hučko a jeho prudká krížna strela skočila v ľavom dolnom rohu brány ViOnu.

Do 2. polčasu aktívnejšie vstúpili hráči ViOnu. V 48. minúte Dugovu umiestnenú strelu zrazil na rohový kop jeden z obrancov hostí, v 56. minúte z dobrej pozície vypálil Sloboda vysoko nad. Skóre sa zmenilo v 62. minúte na druhej strane. Ako blesk z čistého neba sa pred Pindrochom zjavil striedajúci Potoma a v koncovke sa nezmýlil. Už o 3 minúty hostia udreli opäť. Vuk potiahol akciu po ľavej strane, šikovne pousnul Pankaričanovi a ten s prehľadom Pindrocha prekonal. Domáci sa snažili s výsledkom niečo urobiť, ale s pozornou defenzívou hostí si nevedeli poradiť. Naopak, v 81. minúte Duranského dobre namierenú strelu zrazil jeden z obrancov na roh. V záverečnom tlaku sa strelecky nepresadili Richtárech ani Ďubek.

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - ŠKF iClinic Sereď 1:3 (1:1)
Góly: 28. Richtárech - 43. Hučko, 69. Potoma, 72. Pankaričan. Rozhodovali: Ochotnický – Bobko, Vitko, ŽK: Asanovič - Duranski, Ba, Jarovič, 982 divákov