Main Content

Arsenal potrebuje obrancu: Hľadať bude v Nemecku

sobota, 22. február 2020 17:26 | Autor: Timotej Gašper

Mikel Arteta
Mikel Arteta | zdroj: Arsenal Instagram

Víkendová vlna prestupových špekulácií priniesla správu, podľa ktorej chce londýnsky Arsenal v lete kúpiť stredného obrancu. Podľa posledných informácií sa vedenie zameria na dvojicu mladých stopérov pôsobiacich v nemeckej Bundeslige. 

Unai Emery dostal prakticky voľnú ruku, posily aj čas, no žiaľ sklamal. Klub z Emirates Stadium si tak hľadal náhradu a voľba padla na Mikela Artetu, ktorý dovtedy pôsobil ako asistent Pepa Guardiolu v Manchestri City a s pozíciou hlavného trénera sa stretol prvýkrát v kariére. Španielsky tréner má za sebou necelé dva mesiace, pričom odvtedy stratili „The Gunners“ všetky tri body len v jednom zápase. Ako však tvrdí Arteta, káder sa pre lepšie výkony musí skvalitniť, čo môžu vyriešiť letné nákupy. 

Primárne sa má posilňovať defenzíva, ktorá vo viacerých náročných zápasoch pôsobí mierne zmäteným dojmom. Podľa portálov Daily Mirror a transfermarkt.com bude Arsenal hľadať nové tváre v Bundeslige, konkrétne v Lipsku a Leverkusene. Menovite sa podľa zdrojov informácií zamerali na zisk jedného z dvojice Jonathan Tah alebo Dayot Upamecano. O francúzskeho stopéra Upamecana z Lipska sa Arsenal zaujímal už aj v lete 2019, no klub z východného Nemecka vtedy jednoznačne odmietol odchod svojej veľkej hviezdy. Arsenal však bude v tomto prípade čeliť aj konkurencii z Bayernu Mníchov, ktorý má podľa transfermarktu taktiež Upamecana na svojom zozname letných posíl. Cena za francúzskeho obrancu bude minimálne 50 miliónov eur

V prípade Taha z Leverkusenu by to pre londýnsky celok nemusel byť až tak veľký prestupový boj. 24-ročný robustný stopér je v kádri Farmaceutov už piaty rok a ak chce svoju kariéru vyšvihnúť na novú úroveň, prestup do Premier League mu určite len pomôže. Portál Daily Mirro vo veci Taha dodáva, že ak sa Arsenal rozhodne pre jeho zisk, stačí aktivovať výkupnú klauzulu vo výške 40 miliónov eur.