Main Content

VIDEO: Pohronie doma potrápilo Žilinu

sobota, 22. február 2020 17:15 | Autor: TASR

FK Pohronie
FK Pohronie | zdroj: TASR

Žiar nad Hronom 22. februára (TASR) - Futbalisti MŠK Žilina uspeli v sobotnom stretnutí 20. kola Fortuna ligy na ihrisku FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 1:0.

V Žiari nad Hronom sa hralo na ťažkom teréne. V úvode mali šance hostia, ale Jánošíka dvakrát vychytal Jenčo. Hlavne druhá koncovka útočníka MŠK spoza šestnástky bola nebezpečná, no domáci brankár loptu vyrazil. Postupne prevzali iniciatívu futbalisti Pohronia. Abrahám z mierneho uhla vyprášil rukavice Holeca, potom po priamom kope Mazana Tandir zakončil v päťke z čista–jasna vedľa, vyskúšal to neskôr aj Mazan spoza šestnástky, jeho strele chýbala potrebná razancia, tú o pár sekúnd predviedol Tandir z rohu pokutového územia, ale Holec bol pripravený, dobre vykryl priestor a zasiahol. Žilinčania sa opierali o rýchle protiútoky, ktoré však nedotiahli do koncovky. V závere polčasu sa domácim zranil obranca Hatok a hostia nevyužili ešte jednu dobrú možnosť, keď Anang spoza rohu päťky neprihral, ale namieril do bočnej siete.

V druhom polčase mali o čosi navrch hráči spod Dubňa, ale chýbala im vyložená šanca. Žilinčania často zakončovali z ofsajdov a ich štandardky dobre riešila obrana Pohronia. Kapitulovala až v 75. minúte, keď Balaj uvoľnil cez zadákov súpera v šestnástke striedajúceho Kurminowského a ten nezaváhal, trafil presne k vzdialenejšej žrdi – 0:1. Od tohto momentu prevzali iniciatívu domáci, snažili sa vyrovnať, ale do gólovej príležitosti sa nedostali.

FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa – MŠK Žilina 0:1 (0:0)
Gól: 75. Kurminowski. Rozhodovali: Prešinský – Borsányi, Jekkel, ŽK: Mazan, Tandir – Fazlagić, Demiri, Kiwior, 1309 divákov