Main Content

Lewandowski mal byť v Manchestri United: Prečo to nevyšlo?

sobota, 22. február 2020 16:48 | Autor: Timotej Gašper

Robert Lewandowski
Robert Lewandowski | zdroj: TASR

Robert Lewandowski patrí v drese Bayernu Mníchov k najlepším útočníkom sveta. V rozhovore pre The Guardian však prezradil, že pred rokmi bol veľmi blízko k prestupu do Manchestru United a dnes mohla jeho kariéra vyzerať úplne inak. Prečo však odchod na Old Trafford nevyšiel? 

Poľský reprezentačný kapitán prišiel do nemeckého futbalu v lete 2010, kedy opustil Lech Poznan v prospech Borussie Dortmund. Po štyroch rokoch plných gólov a trofejí sa Robert rozhodol pre ďalšie kariérny krok a zadarmo odišiel do Bayernz Mníchov. V Allianz Arene sa za ten čas stal viacnásobným rekordérom a najmä v tomto ročníku žiari neuveriteľnou formou, za ktorú vraví 38 strelených gólov v klubových farbách. Ak by však Dortmund a Jurgen Klopp rozmýšľali inak, v lete 2012 mohol Robert odísť do Manchestru United.

Alex Ferguson
Alex Ferguson | zdroj: © TASR

„Po dvoch rokoch v Dortmunde som mal sériu rozhovorov so Sirom Alexom Fergusonom. V tej dobe som reálne rozmýšľal nad prestupom do Manchestru United. Prečo? Predsa kvôli tomu, že Sir Alex Ferguson a tomu, že Manchester United. Ak ste mladý hráč a zavolá vám Sir Alex Ferguson, je to pre vás niečo fantastické. Bol to pre mňa veľmi špeciálny deň,“ spomína Robert Lewandowski v interview pre The Guardian

Lewandowski teda napriek volaniu aj chuti po zmene ostal v BVB, keďže prestup mu zamietol samotný klub. „A čo sa stalo? Borussia Dortmund proste povedala nie,“ ozrejmil jasný dôvod 31-ročný poľský útočník. V Dortmunde bol v tej dobe pri kormidle Jurgen Klopp, ktorý dokázal aj s pomocou delostrelca Lewandowskeho vyhrať viacero trofejí a dostať sa aj do finále Ligy majstrov. „Skladám Jurgenovi veľkú poklonu. Je to fantastický chlapík. Je úplne jedno, čo vám hovorí- všetko mu veríte, lebo to ide z jeho srdca,“ ukončil o svojom bývalom trénerovi Lewandowski.