Main Content

Havertz môže opustiť Leverkusen: Takéto má možnosti

štvrtok, 20. február 2020 14:54 | Autor: Timotej Gašper

Kai Havertz
Kai Havertz | zdroj: TASR

Nemecký futbalista je na zozname viacerých svetových gigantov a bude veľmi zaujímavé sledovať, kam napokon povedú v lete 2020 jeho kroky. Záujem je hlavne v Nemecku a Anglicku.

Kai Havertz má síce len 20 rokov, no v prvom tíme Bayeru Leverkusen pôsobí už od roku 2016. Ofenzívny stredopoliar s veľkým nadaním na tvorenie hry či zahrávanie štandardných situácií sa postupom času vypracoval na hviezdu, o ktorú mali záujem všetky veľkokluby naprieč Európou. Kai však ostával verný postupnému progresu v Leverkusene, kde mal a stále má kvalitné podmienky. Farmaceuti pôsobia takmer pravidelne v európskych súťažiach a Havertz sa tak mohol zdokonaľovať aj v Lige majstrov. 

So začiatkom sezóny 19/20 sa o mladej hviezdy hovorilo pomenej, keďže káder Leverkusenu mierne stagnoval a prestupové špekulácie utíchli nielen okolo nemeckého ofenzívneho záložníka, ale postihli aj Jonathana Taha či Leona Baileyho. Druhá polovica sezóny je však zatiaľ pre Leverkusen spásou, keďže z posledných šiestich zápasov vyhrali päť, pričom porazili Dortmund či postúpili v nemeckom pohári. Do formy sa teda dostal aj Kai Havertz, ktorý sa rázom stal predmetom prestupových špekulácií. Podľa Daily Express sa jeden zo šéfov nemeckého klubu vyjadril, že svoju hviezdu už pravdepodobne nedokážu udržať a v lete môže prísť jeho prestup. 

O obrovský talent sa najviac zaujíma najmä dvojica klubov- Bayern Mníchov a Liverpool. Nemecký majster považuje Havertza za letný primárny prestupový cieľ, pričom za jeho služby je ochotný Leverkusenu vyplatiť 110 miliónov eur. Bayern je lákadlom pre všetkých nemeckých futbalistov, no Kaia môže zlákať pôsobenie pod Jurgenom Kloppom v aktuálne nezastaviteľnom Liverpoole. Cena by nemala byť problémom ani pre jedného z dvojice, no keďže Bayern aj Liverpool nutne zháňajú hviezdneho tvorcu hry, môže sa uvedená suma pokojne aj navýšiť.