Main Content

Ethan Ampadu verí v návrat do Chelsea: Som odhodlaný vrátiť sa

štvrtok, 20. február 2020 14:15 | Autor: Timotej Gašper

Ethan Ampadu
Ethan Ampadu | zdroj: TASR

Mladý obranca je aktuálne na ročnom hosťovaní z Chelsea v Lipsku, no stále verí v návrat na Stamford Bridge, kde v tejto sezóne dostalo šancu viacero mladých hviezd. 

Rodák z Exeteru sa dostal do akadémie londýnskej Chelsea v lete 2017. Posila v hodnote 3 milióny eur predstavovala veľký potenciál do budúcna a waleský reprezentant sa tak herne vzdelával v juniorských výberoch. Postupne sa však začal zúčastňovať akcie v prvom tíme a debutu sa dočkal ešte koncom kalendárneho roka 2018. Ako defenzívny univerzál zaujal nielen svojim extravagantným účesom, ale najmä solídnymi výkonmi. Aj keď sa mladík ukazoval v dobrom svetle, v kádri Chelsea preň neostávalo miesto a jediným rozumným riešením bol odchod na hosťovanie.

RB Lipsko sa spočiatku zdalo ako perfektné riešenie pre mladého hráča z Walesu, no východní Nemci sú od štartu sezóny na koni a mladík sa cez konkurenciu dostával na trávnik len veľmi sporadicky. Najnovšie však zaujal v Lige majstrov, kde sa mu kvôli diere v kádri ušlo miesto v základnej zostave proti Tottenhamu. „Nehral som v Lipsku ani zďaleka toľko, koľko by som chcel. Učím sa však z tréningov. Keď som sa dozvedel o mieste v zostave v Lige majstrov, bol som rád, keďže to bola skvelá príležitosť ukázať sa. Snažil som sa hrať len svoju hru, vyhrali sme a hrali sme skvelý zápas,“ povedal 19-ročný Ampadu v rozhovore pre Sky Sports.

Napriek tomu, že v Lipsku odohral len necelých 300 minút, Ampadu verí, že sa vráti na Stamford Bridge a dostane šancu aj v kádri The Blues. „Chelsea sledujem stále a vidím, ako sa vyvíja ich situácia. Je dobré vidieť, že mladí hráči dostali šancu a žiaria v tíme. Sú v najlepšej štvorke a teda treba len držať prsty, aby sa im podarilo tam udržať. Chcem sa vrátiť do Chelsea, no teraz sa sústredím na Lipsko,“ukončil nadaný defenzívny talent.