Main Content

VIDEO: Ján Volko vyrovnal svoj rekord v šprinte na 60 metrov!

(TASR) - Slovenský šprintér Ján Volko vyrovnal vlastný slovenský rekord v behu na 60 metrov. Na stredajšom halovom mítingu vo francúzskom Liévine finišoval časom 6,57 sekundy vo finále na treťom mieste.

V tomto roku vyrovnal svoje maximum z roku 2018 druhýkrát, keď sa mu to podarilo aj 4. februára v nemeckom Düsseldorfe, kde skončil tiež tretí. Informoval o tom Slovenský atletický zväz (SAZ) na facebooku.

Volka v Liévine na šiestom, predposlednom mítingu prestížneho seriálu World Athletics Indoor Tour (WAIT), zdolali iba dvaja Američania Ronnie Baker (6,44 - rekord mítingu) a Demek Kemp (6,50). Za slovenským rekordérom ostali niekdajší vicemajster sveta na šesťdesiatke Mike Rodgers z USA (6,59) i známy Jamajčan Nesta Carter (6. miesto - 6,63).

Halový majster Európy 2019 a zverenec trénerského dua Naďa Bendová - Róbert Kresťanko je v celkovom hodnotení WAIT pred záverečným piatkovým mítingom v Madride stále prvý s 20 bodmi, no už sa na neho dotiahol Baker, takže o víťazovi prestížneho seriálu sa rozhodne v ich madridskom priamom súboji.