Main Content

Vancouver prichádza o svoju oporu. Boeser sa už v základnej časti neukáže

streda, 19. február 2020 12:48 | Autor: Marek Ďaďo

Brock Boeser
Brock Boeser | zdroj: TASR

Boj o play off bude ešte náramne zaujímavý. V tesnej hranici postupu, prípadne nepostupu do druhej fázy sezóny sa nachádza aj kanadský Vancouver. Kosatky však zasiahla nepríjemná správa, a to, že jedna z opôr tímu vynechá zvyšok základnej časti.

„Základná časť je Brocka Boesera pravdepodobne ukončená,“ píše portál The Province. Generálny manažér Vancouveru, Jim Benning, povedal, že zlomenina rebra, ktorú hráč utrpel ešte minulý týždeň počas zápasu s Calgary Flames, ho vyradí na ďalších 7 týždňov. 

Viete, povedali sme, že to bude trojtýždňová záležitosť, ale nakoniec je to osemtýždňové zranenie,“uviedol veci na pravú mieru Benning. „Viem že Jim povedal, že je to na osem týždňov a môže to naozaj trvať tak dlho, ale sme optimistickí a dúfame, že sa vylieči skôr,“ dodal tréner Travis green

Pozitívnou správou je, že Boeser nebude musieť podstúpiť operáciu. Ak by sa skutočne naplnili slová generálneho manažéra, americký útočník by sa mal uzdraviť do 4. apríla, kedy budú Canucks v poslednom zápase základnej časti hostiť Zlatých rytierov z Vegas. Pre Vancouver môže ísť o citeľnú stratu. Boeser má na konte 45 bodov (16 + 29) v 56 zápasoch a nachádza sa na 4. priečke v tabuľke tímovej produktivity.