Main Content

Atlético Madrid si zaslúži pochvalu, nie kritiku: Liverpool padol (komentár)

streda, 19. február 2020 06:58 | Autor: Jakub Vaverka

Futbalisti Atletico Madrid
Futbalisti Atletico Madrid | zdroj: TASR

Nie vždy sa dá hrať ofenzívne, nie vždy futbal baví. Predovšetkým vo vyraďovacích fázach rôznych súťaží či turnajov takpovediac účel svätí prostriedky. To je jeden z dôvodov, prečo si španielski Rojiblancos zaslúžia po triumfe nad Liverpoolom pochvalu.

Komentár Jakuba Vaverku

Liverpool padol. V uplynulých týždňoch či mesiacoch sa zdalo takmer nemožné, aby The Reds s niekým prehrali. V lige k dnešnému dňu stratili body len raz od augusta, v Lige majstrov prehrali v skupine s SSC Neapol, ale dokázali postúpiť ďalej. Tím Jurgena Kloppa hrá efektne aj efektívne, góly dáva a nedostáva.

Preto nie je prekvapením, že Liverpool je favoritom dvojzápasu osemfinále Ligy majstrov proti Atléticu Madrid. Áno, stále je, aj po prvom zápase. Vývoj úvodného duelu ale nejedného futbalového priaznivca prekvapil. I keď, aby sme boli fér, aj u nás v redakcii sme debatovali o tom, že práve Colchoneros môžu byť pre Červených veľmi zaujímavým protivníkom. 

Saul
Saul | zdroj: TASR

Gól Saúla Nigueza zo štvrtej minúty rozhodol o tom, že Atlético vycestuje na Anfield s jednogólovým náskokom. Mužstvo Diega Simeoneho hralo ako mu je vlastné - tvrdo, fyzicky náročne, defenzívne a zodpovedne. Liverpoolčania sa nedokázali na Wanda Metropolitano presadiť. Je až nepochopiteľné, že Mané, Salah, Firmino a spol. nevystrelili na brankára Jana Oblaka ani raz.

Atlético je tradične kritizované za svoj herný prejav, ale na druhej strane je potrebné si dať ruku na srdce, hrať so súčasným Liverpoolom otvorenú partiu je futbalová samovražda. Vie to aj kouč ATM Diego Simeone, ktorý svoj tím pripravil výborne . A to mu chýbali Felix s Herrerom, plus nie úplne doliečený Costa bol na lavičke.

Pomer striel 8-7. Na bránu 2-0. Fauly 11-13. Žlté karty 1-3. Kto zápas sledoval môže potvrdiť, že Colchoneros vyhrali zaslúžene, i keď to nebola práve futbalová paráda. Liverpool dostal facku, ktorá vzhľadom na obdobie ročníka, v ktorom sa nachádzame prišla v správny čas.

Hráči LFC sa sťažovali na správanie súpera, Atlético sa dostalo obhajcovi do hláv. A to je pred odvetou potrebné zistenie. Dokonca aj väčšinou usmiaty a glosujúci Jurgen Klopp pasívne agresívne uviedol, že Atlético bude v odvete cítiť Anfield. My vieme jedno, odvetu v Liverpoole sa oplatí sledovať. Náskok 1:0 totiž môže byť výhodnejší ako sa zdá a Atlético nie je Barcelona.