Main Content

Kane je s trestom nespokojný. Vedenie oddelenia bezpečnosti hráčov obviňuje zo zaujatosti

pondelok, 17. február 2020 10:00 | Autor: Marek Ďaďo

Evander Kane
Evander Kane | zdroj: TASR

V Sobotu bol útočník San Jose Sharks, Evander Kane, suspendovaný na 3 zápasy za nevyberavý úder lakťom na obrancu Winnipegu Jets, Neala Pionka. Problémovému forvardovi sa však toto rozhodnutie nepozdáva a na sociálny sieťach vyjadril svoju nespokojnosť, pričom sa oprel aj do šéfa oddelenia hráčskej bezpečnosti. 

Ako uviedol portál theScore, iba necelú hodinu po tom, čo bol Kaneovi oznámený trest, sa Kanaďan na svojom twitterovom účte k onej suspendácii vyjadril. „Fakt, že oddelenie hráčskej bezpečnosti NHL, ktoré je vedené Georgeom Parrosom, pokračuje vo výbere toho, kto a za čo bude suspendovaný, je absurdné. Počas tejto sezóny bolo nespočetné množstvo podobných incidentov, ktoré neboli potrestané a ani pokutované.“

 „Mala by existovať tretia strana, ktorá by robila takéto rozhodnutia. Predišlo by sa tak zaujatosti panujúcej na tomto oddelení vedenom Georgeom Parrosom,“ uviedol Kane. Problémový forvard ešte pred zverejnením svojho vyjadrenia zdieľal aj dva prípady, pri ktorých si myslí, že neboli dostatočne potrestané a sú zároveň podobné jeho zákroku. V jednom z nich je hlavným účinkujúcim aj náš Zdeno Chára.

Kane za svoj zákrok v sobotňajšom zápase dostal dvojminútový trest za úder lakťom. Žralokom sa však podarilo oslabenie ubrániť a nad Winnipegom zvíťazili pomerom 3:2. Pre 28-ročného Kanaďana ide o štvrtý trest v jeho kariére. Pred sezónou dostal trojzápasový dištanc za nevhodné správanie voči rozhodcovi, v roku 2018 bol suspendovaný na 1 duel za krosčeking a v roku 2014 si nezahral 2 zápasy za narazenie na mantinel.