Main Content

Klopp súcití s Guardiolom aj hráčmi. Myslí si, že oni neurobili nič zlé

pondelok, 17. február 2020 08:05 | Autor: Jakub Vaverka

Jurgen Klopp, Manchester City
Jurgen Klopp, Manchester City | zdroj: TASR

Tréner Liverpoolu Jurgen Klopp bol po tom, čo sa dozvedel, že Manchester City nemôže hrať najbližšie dva roky v Lige majstrov, prekvapený. Nemec ale jedným dychom dodáva, že pravidlá sú pre všetkých a treba ich dodržiavať.

Manchester City porušil finančné fair-play a UEFA sa rozhodla tento anglický klub potrestať dvojročným zákazom hrania v Lige majstrov. K tomu finančná pokuta vo výške tridsať miliónov eur a pohrozenie od anglickej futbalovej asociácie FA, že Sky Blues môžu byť z Premier League preradení do štvrtej najvyššej súťaže v Anglicku – League Two.

„Keď som sa to dozvedel, bol som v šoku. Niekto mi poslal titulok. Absolútne netuším, ako tieto veci fungujú,“ začal kormidelník Jurgen Klopp, ktorého Liverpool v sobotu porazil Norwich City 1:0 a opäť sa priblížil majstrovskému titulu. „Čo môžem povedať o Manchestri City je to, že hrajú úžasný futbal, odkedy som do Anglicka prišiel. Obdivujem, čo Pep Guardiola a jeho tím robia.“ 

Posledné roky bola rivalita v anglickom futbale hlavne o Liverpoolu a Manchestri City. Ban z Ligy majstrov ale môže pre Sky Blues znamenať odchod viacerých opôr. „Viem si predstaviť, ako sa asi musia cítiť ľudia v City. Musia sa s tým vyrovnať. Netuším, čo urobili. Určite sa odvolajú a potom verím, že budeme mať všetci viacej informácií.“

„Aby som bol úprimný, súcitím s Pepom aj s hráčmi. Som si istý, že neurobili nič zlé. Hrajú skvelý futbal a posúvajú Premier League dopredu. Na konci dňa je to však o tom, že musíte rešpektovať pravidlá. Uvidíme, čo sa udeje,“ zakončil obľúbený nemecký kouč.