Main Content

KOMENTÁR: Strašné. Drogba nemá z čoho platiť účty a tak úteká z Anglicka

streda, 30. november 2011 13:44 | Autor: Martin Gregor

KOMENTÁR: Strašné. Drogba nemá z čoho platiť účty a tak úteká z Anglicka
KOMENTÁR: Strašné. Drogba nemá z čoho platiť účty a tak úteká z Anglicka | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Táto sezóna Didiera Drogbu bude pravdepodobne posledná na Stamford Bridge. Už legendárny 33 ročný útočník z Pobrežia Slonoviny odmietol ponuku Chelsea na predĺženie súčasného kontraktu. Z klubu pravdepodobne odíde pre peniaze.



Thieren Seydi, agent obávaného zakončovateľa,  prezradil, že Drogba seriózne zvažuje viaceré ponuky z americkej Major League Soccer (MLS), ruskej Premier League, ba dokonca aj od klubov z Ázie. Seydi zároveň dodáva, že Didier je už vo veku, kedy nemusí svojim kritikom nič dokazovať a odíde tam, kde mu ponúknu najviac peňazí. 

,,Môže ísť o Rusko, USA, či Katar. Keď máte po tridsiatke musíte ísť do klubu, v ktorom budete mať istotu, že budete mať z čoho zaplatiť svoje účty,” tvrdí Seydi, manažér hráča, ktorý zarába za týždeň viac peňazí ako bežný Slovák zarobí za 10 rokov (a Chelsea mu údajne ponúkla najvýšenie až na 200 tisíc libier týždenne). Drogba by podľa neho mohol skončiť aj v Los Angeles Galaxy (kam putoval pravdepodobne tiež pre vysoké účty napríklad David Beckham), či ruskej Machačkaly, kde sa pobral možno tiež kvôli chudobe Samuel Eto’o.

Nerád by som obviňoval priamo Drogbu, nakoľko ide o vyhlásenia jeho agenta, avšak po týchto vyjadreniach sa zatočí hlava nejednému zarábajúcemu človeku a to nielen na Slovensku, ale aj vo vyspelej západnej Európe. V dobe kedy hrozí, že padne euro a skrachuje tretia najsilnejšia ekonomika európskej únie (Taliansko) a budúci rok celkom isto porastie nezamestnanosť v celej Európe sa hráči správajú ako chamtiví parchanti…

Ide o škodlivú nákazu, ktorá sa neobjavuje len u futbalistov. Peniaze boli témou číslo jedna v tomto období napríklad aj v zámorskej NBA, kde sa hráči hádali s majiteľmi klubov o tom, či dostanú z finančného koláča 52 či 50 percent. Nemali by sme im to za zlé, keby každý nováčik v NBA nemal aj podľa starej zmluvy zabezpečený približne milión dolárov (pred zdanením) a keby najväčšie hviezdy v NBA nezarábali za sezónu sumy atakujúce 20 miliónov dolárov!

Didier Drogba je môj obľúbený hráč, ale ak opustí Chelsea kvôli vyšším zárobkom mal by sa rýchlo obrátiť na svojho makléra, pretože mu asi v obchodoch všetko predávajú s 1000% úrokom. Inak by žiadny smrteľník nenútil svoju rodinu sťahovať sa Ázie kvôli tomu, aby ešte prikrášlil už teraz nenormálne tučné konto.   

Je úplne normálne keď chcú hráči platy na úrovni svojich kolegov. Ak Sneijder žiadal od Manchestru United 200 tisíc libier týždenne je pochopiteľne, že si Messi skontroluje ako lepší hráč svoju výplatnú pásku a keby bolo na nej nižšie číslo oslovil by vedenie Blaugranas ohľadom vylepšenia zmluvy. Hráči si však musia uvedomiť, že existujú určité hranice. Tou hranicou by malo byť aspoň to, že neopustia milovaný klub či kvalitnú ligu kvôli peniazom, ktorých už aj tak majú dostatok... kvôli tomu, že inde, tisíce kilometrov ďalej, dostanú ešte o kúsok viac.

Aký je váš názor? Napíšte ho do diskusie pod článkom...