Main Content

Slovenský reprezentant mení dres: Prestupuje do americkej MLS!

sobota, 15. február 2020 19:02 | Autor: Filip Chudý

Boris Sekulič
Boris Sekulič | zdroj: TASR

Počas zimného prestupového obdobia zmenil dres ďalší slovenský reprezentant. Boris Sekulič si to namieril do USA.

Člen slovenskej futbalovej reprezentácie Boris Sekulič mení dres. Z poľského Górnika Zabrze prestupuje do americkej Major League Soccer, kde bude nastupovať za Chicago Fire. Transfer potvrdila oficiálna stránka rekordného poľského šampióna. Sekulič mal s účastníkom Ekstraklasy platnú zmluvu do konca tejto sezóny, Górnik ho tak predal za odplatu v poslednom možnom transferovom okne.

Ďakujeme Borisovi, ako hájil naše farby a prajeme mu veľa šťastia v novom klube. Prišiel k nám v ťažkej chvíli a svojou dobrou hrou nám splatil dôveru, ktorú sme do neho vložili,“ povedal pre klubový web Artur Platek, koordinátor športového oddelenia poľského klubu.

Sekulič nastúpil ešte na prvé dva jarné zápasy Górnika, pričom pomohol k tomu, že defenzíva Górnika v nich nedostala gól. V Zabrze s ním v základnej zostave nastupovali aj ďalší slovenskí futbalisti – Martin Chudý, Erik Jirka a Roman Procházka.

Stránka klubu z MLS oznámila, že zmluvu Sekulič podpísal do roku 2022. „Boris je talentovaný a šikovný obranca, ktorý bude pre našu obranu okamžitou posilou,“ povedal švajčiarsky tréner Chicaga Fire Raphael Wicky.

Belehradský rodák so slovenským pasom bude druhým našincom v tomto klube, prvým bol útočník Ľubomír Reiter, ktorý v sezóne 2005 dosiahol bilanciu 14 zápasov/3 góly. V MLS hrajú z našich reprezentantov aj Albert Rusnák (Real Salt Lake), Ján Greguš (Minnesota United) a po novom aj člen 21-ky Matej Oravec (Philadelphia Union).