Main Content

Famózna Petra Vlhová: V obrovskom slalome v Kranjskej Gore skončila na pódiu!

sobota, 15. február 2020 13:58 | Autor: TASR

Petra Vlhová
Petra Vlhová | zdroj: TASR

Kranjska Gora 15. februára (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila druhé miesto v sobotňajšom obrovskom slalome Svetového pohára v Kranjskej Gore. V Slovinsku ju o 34 stotín sekundy predbehla víťazná Novozélanďanka Alice Robinsonová, tretie skončili s odstupom 1,59 sekundy spoločne domáca Meta Hrovatová a Švajčiarka Wendy Holdenerová.    

Dvadsaťštyriročná slovenská reprezentantka bojovala o štrnáste prvenstvo na podujatiach SP, ale napokon z toho bolo premiérové druhé miesto v tejto disciplíne. Úradujúca majsterka sveta si pripísala 34. pódiové umiestnenie v kariére, v obrovskom slalome šieste.

Vlhová bola líderkou po prvom kole, po ktorom mala náskok 24 stotín sekundy pred Robinsonovou. Vlhová v ňom predviedla sebavedomý a takmer bezchybný výkon. V hornej časti trate stratila na Novozélanďanku tri desatiny sekundy, no postrážila si prejazdnú bránku, kde jej súperka urobila chybu. Vlhová v širších bránkach strategicky ubrala z agresivity a konsolidovaná jazda bez výraznejších zaváhaní ju vyniesla na čelo priebežného poradia. Vedúca žena disciplíny a druhá žena celkového poradia Talianka Federica Brignoneová obsadila v 1. kole 6. miesto s odstupom 0,94 s. Líderka celkového poradia SP Mikaela Shiffrinová z USA v Slovinsku neštartovala.      

Druhé kolo mal na starosti švajčiarsky tréner Alois Prenn a postavil rytmickejšiu a otvorenejšiu trať. Tá bola pripravená výborne a jej kvalita vydržala až do konca. Brignoneová na nej urobila viacero chýb a stratila šancu zabojovať o pódium. Robinsonová išla výborne, a hoci sa opäť nevyhla jednej chybe, išla suverénne do vedenia o priepastných 1,59 sekundy. Vlhová išla síce bez chyby a presvedčivo, ale na hladký štýl Robinsonovej to v sobotu mohlo stačiť len v prípade výraznejšieho zaváhania jej súperky.