Main Content

Získa McGregor opasok tretej divízie? Titulový zápas je reálny

sobota, 15. február 2020 11:29 | Autor: Marek Ďaďo

Conor McGregor
Conor McGregor | zdroj: TASR

Väčšina fanúšikov očakáva, že ďalším vyzývateľom v titulom zápase welterovej divízie UFC sa stane čoraz populárnejší Jorge Masvidal. S príchodom Conora McGregora do tejto váhovky sa však črtá otázka, či to nebude práve on, kto sa pokúsi zosadiť úradujúceho kráľa v podobe Kamaru Usmana. Samotný šampión ich stretnutie nevylučuje. 

Počas amerického Super Bowlu sa nechal Dana White (prezident UFC) počuť, že titulový zápas medzi Kamaru Usmanom a Jorgem Masvidalom by sa mal uskutočniť počas Medzinárodného týždňa bojových umení (International Fight Week). Ako uvádza portál BJ Penn, šampión welterovej divízie však poukazuje na skutočnosť, že nič nie je potvrdené. 

„Ak o UFC viete jedinú vec, tak tú, že nič nie je potvrdené, kým to nie je oficiálne. Zatiaľ sme nič nepodpísali,“ povedal samotný šampión. Dôvodom, prečo sa potvrdenie zápasu odkladá, by mohol byť slávny Conor McGregor, ktorý sa rozhodol vstúpiť do vôd divízie do 77 kilogramov. 

Conor McGregor
Conor McGregor | zdroj: UFC Instagram

Je známe, že Conor chce v prvom rade bojovať o titul ľahkej váhy s víťazom súboja Khabib vs. Tony Ferguson. Všetkým je však jasné, že ho zaujíma najmä odveta s Nurmagomedovom. McGregor ale otvorene hovoril aj o opasku šampióna welterovej divízie. 

„Každý má rád Red Panty Night však? Ja mám rád Red Panty Night,“ poukázal Usman na večer, ktorý sa tak označuje preto, lebo McGregor urobí zo svojich súperov boháčov. Bude tak nesmierne zaujímavé sledovať, čo si pre nás UFC s Conorom spoločne pripravia. Ak by sa slávnemu Írovi skutočne podarilo vybojovať titul welteru, bol by prvým bojovníkom, ktorý vlastnil opasky troch divízií. Alternatív je však viacero...