Main Content

Tvrdý trest pre Manchester City: UEFA vylúčila anglický klub z Ligy majstrov

piatok, 14. február 2020 19:48 | Autor: TASR

Manchester City
Manchester City | zdroj: TASR

Nyon 14. februára (TASR) - Európska futbalová únia (UEFA) na najbližšie dve sezóny vylúčila Manchester City z európskych pohárových súťaží.

Úradujúci anglický majster pyká za vážne porušenie pravidiel finančnej fair play. Okrem toho klub dostal aj pokutu 30 miliónov eur. "Citizens" sa voči verdiktu nezávislej komisie UEFA môžu odvolať na Športový arbitrážny súd (CAS), informovala agentúra AFP.

"Citizens" sa previnili tým, že v minulosti umelo navýšili hodnotu sponzorských zmlúv. Podozrenia vyvolali dokumenty Football Leaks, ktoré zverejnil nemecký magazín Der Spiegel. Podľa nich predstavitelia City podvádzali niekoľko rokov, keď skrývali, že premrštené sponzorské kontrakty pochádzajú priamo od majiteľov klubu v Abú Zabí.

Vedenie šampióna Premier League sa už dávnejšie vyjadrilo, že celý proces zo strany UEFA považuje za nepriateľský a zaujatý. Obvinenia z finančných nezrovnalostí označilo za nepravdivé.Trest od UEFA sa vzťahuje na sezóny 2020/2021 a 2021/2022. UEFA už v minulosti potrestala klub za porušenie finančnej fair play pokutou takmer 50 miliónov libier.