Main Content

ALL IN |PSG núka Mbappému 50 miliónov ročne v čistom

piatok, 14. február 2020 11:44 | Autor: Jakub Vaverka

Neymar a Kylian Mbappe
Neymar a Kylian Mbappe | zdroj: TASR

Nie je tajomstvom, že Real Madrid chce získať v letnom prestupovom období Kyliana Mbappého z Parížu Saint-Germain. PSG sa ale nechce zmieriť s tým, že by prišlo o jednu zo svojich najväčších hviezd a herných lídrov. 

Zúfalá doba = zúfalé činy? Alebo len premyslená klubová stratégia? Každopádne, PSG koná. Vedenie francúzskeho majstra sa nemieni nečinne prizerať ako svetové veľkokluby bojujú o 21-ročného útočníka Kyliana Mbappého. Hlavnými záujemcami o ofenzívnu hviezdu PSG sú Real Madrid a Liverpool FC.

Predovšetkým Biely Balet disponuje ohromnou finančnou silou a povráva sa, že Merengues by mohli investovať do francúzskeho reprezentanta už počas nasledujúceho prestupového obdobia. „PSG reaguje na záujem gigantov. Parížania plánujú Kylianovi Mbappému ponúknuť ročný plat vo výške 50 miliónov eur, pričom táto čiastka bude po zdanení,“ informuje španielsky denník ​AS

„Mbappé by sa finančne mohol odstať na úroveň Cristiana Ronalda a Lionela Messiho, pričom čo sa Ligue 1 týka, bol by ďaleko pred ostatnými kolegami či konkurentami,“ píšu španielski novinári. Táto enormná čiastka deklaruje, že PSG to s Mbappém myslí vážne a chce si ho dlhodobo udržať.

Kylian by dokonca zarábal viac ako Brazílčan Neymar, čo je však vzhľadom na vplyv a vek mladého Francúza logický krok. Avšak, vzhľadom na charakterové črty Neymara, by to mohlo v kabíne PSG znamenať menší problém. PSG má ale momentálnu jasnú stratégiu – primäť Mbappého k podpisu novej a lukratívnej zmluvy.