Main Content

OFICIÁLNE: Martin Réway podpísal zmluvu s HK Poprad

štvrtok, 13. február 2020 09:34 | Autor: TASR

Martin Réway
Martin Réway | zdroj: TASR

Poprad 12. februára (TASR) - Slovenský hokejový útočník Martin Réway podpísal zmluvu do konca sezóny s tipsportligovým HK Poprad. Sezónu 2019/2020 začal v Kladne, za českého extraligistu odohral 17 zápasov. Popradský klub informoval o Réwayovom angažovaní v stredu na oficiálnom webe.

"Martin prejavil prostredníctvom svojho agenta záujem prísť do Popradu a dohodli sme sa na jeho pôsobení v HK Poprad," povedal po podpise zmluvy riaditeľ HK Poprad Ľudovít Jurinyi. Pozícia 25-ročného hráča v tíme bude záležať od výkonov. "Veríme, že pomôže schopnosťami, ktoré má a samozrejme bude záležať od jeho výkonnosti, aby zapadol, lebo máme tu veľa šikovných hráčov a káder potrebujeme mať hlavne širší,” doplnil Jurinyi. Bronzový medailista z juniorských MS 2015 pôsobil okrem českej extraligy aj vo švajčiarskej NLA, nadnárodnej KHL, zámorských ligách AHL a QMJHL, švédskej Allsvenskan a v slovenskej tretej najvyššej súťaži. V Poprade bude nastupovať v drese s číslom 10.

Réway dostal v Kladne príležitosť na reštart kariéry, keďže nedávne sezóny mu aj vinou zdravotných problémov nevyšli podľa predstáv. Za Kladno získal v 17 zápasoch šesť kanadských bodov za asistencie. V najvyššej slovenskej súťaži doteraz nepôsobil. Je treťou ofenzívnou akvizíciou "kamzíkov" v krátkom čase, do tímu nedávno pribudli bratia Richard a Róbert Hunovci z Liptovského Mikuláša. Z klubu naopak odišiel slovinský obranca Aleksandar Magovac, ktorý zamieril do Nových Zámkov.