Main Content

Tomáš Tatar a výmena: Áno alebo nie? Ak áno, tak kam a prečo?

streda, 12. február 2020 08:30 | Autor: Jakub Vaverka

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: TASR

Tomáš Tatar patrí medzi hráčov, ktorí sú v NHL najviac spájaní s možnou výmenou. Ani hráč a ani Montreal Canadiens sa tomuto kroku nebránia. Nie však za každých okolností.

Komentár Jakuba Vaverku

Montreal Canadiens naposledy doma prehral s Arizonou Coyotes tesne 2:3. Habs stratili dôležité body v boji o play-off a Tomáš Tatar bodoval. Scenár, ktorý sa v poslednom období opakoval viackrát. Slovenský zakončovateľ, ktorý má na svojom konte už 52 bodov a patrí medzi najlepších hráčov celej ligy, je už dlhšie spájaný s výmenou inam.

Tomuto kroku sa vedenie Montrealu nebráni, Canadiens by za rodáka z Ilavy mohli získať veľmi zaujímavú protihodnotu, veď Tatar je vo forme hrajúci hráč v najlepších rokoch. Výmene sa nebráni ani samotný Tatar, ktorý povedal, že to, čo príde, bude akceptovať ako novú výzvu. 

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: TASR

Trade ale v prípade slovenského zakončovateľa nebude dávať zmysel za každú cenu. Je dôležité, aby Montreal dostal kvalitu, a aby Tomáš Tatar odišiel do tímu, ktorý bude mať reálnu šancu vyhrať v tomto ročníku Stanley Cup. Nie je totiž tajomstvom, že Trto by vytúženú trofej chcel mať na zozname svojich úspechov. 

Preto sa javí ako málo reálny záujem Dallasu Stars, pričom reálnejšími cestami by mohli byť Pittsburgh Penguins a Edmonton Oilers. I keď, Pens pred pár dňami oznámili príchod Zuckera z Minnesoty Wild, čo ďalšie pohyby v kádri takmer vylučuje.

Ako teda ďalej s Tomášom Tatarom? My hovoríme, že výmena áno, ak to bude do mužstva, kde bude hrávať v prvých dvoch formáciách a bude mať reálnu šancu vyhrať tohtoročné play-off. Za iných okolnosti nebude mať odchod z Montrealu, kde je Tuna hráčskym lídrom číslo jeden, zmysel.