Main Content

Martin Dúbravka a Chelsea? Je to viac reálne ako vylúčené

utorok, 11. február 2020 11:03 | Autor: Jakub Vaverka

Martin Dúbravka
Martin Dúbravka | zdroj: TASR

Chelsea má do konca tejto sezóny jeden najhlavnejší cieľ - skončiť v najlepšej štvorici Premier League a hrať v nasledujúcom ročníku Ligu majstrov. Stará futbalová pravda ale hovorí, že úspech nepríde bez kvalitného brankára. A práve post muža medzi troma žrďami patrí aktuálne medzi slabiny londýnskych The Blues. 

Komentár Jakuba Vaverku

Brankárskou jednotkou Chelsea je v tomto momente španielsky gólman Kepa Arrizabalaga. Niekdajší strážca svätyne baskického Athleticu Bilbao je najdrahším brankárom histórie, pričom The Blues doňho investovali s tým, že bude súčasťou klubu zo Stamford Bridge niekoľko rokov. Aj napriek jeho konfliktu s trénerom Sarrim či niekoľkým nepresvedčivým výkonom mal svoju pozíciu v Chelsea istú.

Tréner CFC Frank Lampard však s Kepom stráca trpezlivosť. Dôvod je prostý, Španiel v prebiehajúcej sezóne dostáva lacné góly a celkovo pôsobí, ako keby sa nevedel sústrediť na svoju prácu. Britská tlač prišla s informáciami, podľa ktorých sa mal Kepa po siedmich rokoch rozísť so svojou priateľkou, pričom táto situácia ho psychicky zlomila. Každý kto v živote absolvoval rozchod po viacerých rokoch vie potvrdiť, že to nie je práve najjednoduchšie. A teraz si predstavte, že prakticky každé tri dni sledujú vašu prácu milióny ľudí po celom svete.

Martin Dúbravka
Martin Dúbravka | zdroj: TASR

Kepa si musí upratať súkromie, inak sa k výkonom z minulosti nevráti. Stále platí, že je jedným z najlepších brankárov na svete. Chelsea ale potrebuje istotu v bráne čo najskôr. Brankárska dvojka, veterán Willy Caballero má pri všetkej úcte to najlepšie za sebou. Modrí budú na neistotu v šestnástke doplácať, preto aj Lampard chce konať čo najskôr.

Špekuluje sa, že v hľadáčiku aktuálneho víťaza Európskej ligy sú brankári Nick Pope z konkurenčného klubu Burnley FC a André Onana z holandského Ajaxu Amsterdam. Obaja sú rešpektovaní a majú čo ponúknuť. Do tejto debaty sa zapojil aj Garth Crooks, ktorý v televízii BBC prehovoril o tom, že The Blues by sa mohli pozrieť iným smerom. 

Martin Dúbravka
Martin Dúbravka | zdroj: TASR

Smerom do Newcastlu United, kde výborné výkony podáva slovenský brankár Martin Dúbravka. Áno, reprezentant Slovenska by sa reálne v lete mohol sťahovať na Stamford Bridge. Dokonca, v tomto momente je to viac reálne ako nereálne, i keď samozrejme, netreba zabúdať ani na Popea či Onanu. Prípadne na to, že Kepa sa môže dať dokopy a Modrí už nebudú dvojku potrebovať.

Veľa bude záležať taktiež od toho, či Chelsea postúpi do budúcej sezóny Ligy majstrov. Možností je v tomto okamihu viacero. Otvorene sa diskutuje o tom, že Kepa nie je gólmanom na post dvojky, a teda, ak by nemal byť jednotkou, klub ho predá. Odísť môže aj Caballero, a teda CFC môže v lete zháňať hneď dvoch brankárov. A to by už dvere Dúbravkovi otváralo prakticky dokorán.