Main Content

Tatar útočí na kariérne maximum, Fehérváry zbieral mínusky

utorok, 11. február 2020 07:23 | Autor: TASR

Tomáš Tatar, Christian Folin
Tomáš Tatar, Christian Folin | zdroj: TASR

New York 11. februára (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Tatar si v noci na utorok pripísal v zámorskej NHL asistenciu, jeho Montreal však prehral doma s Arizonou 2:3.

Dvadsaťdeväťročný útočník prihral v 2. minúte na gól Brendanovi Gallagherovi, ktorý zvýšil na 2:0 pre Canadiens, tí však expresný dvojgólový náskok neudržali. Víťazný gól Coyotes strelil minútu pred koncom tretej tretiny obranca Jakob Chychrun. Tatar mieri za osobným bodovým maximom, v prebiehajúcej sezóne nazbieral 52 bodov (20+32) v 58 stretnutiach.

V ďalšom nočnom dueli Tampa Bay so slovenským obrancom Erikom Černákom zvíťazila na ľade Columbusu 2:1 po predĺžení. Oba góly "bleskov" vrátane víťazného strelil najužitočnejší hráč minulej sezóny Nikita Kučerov. Ď

alšiu prehru utrpel Washington, Capitals v zostave s Martinom Fehérvárym a Richardom Pánikom podľahli na domácom ľade New Yorku Islanders 3:5. Fehérváry skončil zápas až s troma mínusovými bodmi, dvoma trestnými minútami a jednou strelou na bránu. Pánik si pripísal na konto dve strely a dva bodyčeky. 

Po sérii štyroch prehier sa dočkal triumfu Vancouver, ktorý zdolal doma Nashville 6:2.

výsledky NHL

Philadelphia - Florida 4:1
Montreal - Arizona 2:3
/TATAR za domácich 0+1/
Washington - New York Islanders 3:5
Columbus - Tampa Bay 1:2 pp
Vancouver - Nashville 6:2)
San Jose - Calgary 2:6