Main Content

VIDEO: Vlhová to v Garmisch-Partenkirchene zažila po prvýkrát: Nemyslela som si, že to bude také ťažké

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v nedeľňajšom super-G Svetového pohára v nemeckom Garmisch-Partenkirchene 9. miesto, keď za víťazkou Corinne Suterovou zaostala o 1,41 sekundy.

Vlhová zvládla nástrahy trate oveľa lepšie ako dve z troch topfavoritiek, ktoré vypadli, ale predbehla aj olympijskú víťazku v super-G, Češku Ester Ledeckú. "Nemyslela som si, že to bude také ťažké, zvlášť po tom, ako som videla pády Rebensburgovej a Goggiovej. Bolo ťažké sa po nich skoncentrovať. Snažila som sa do toho dať všetko, ale bolo to ťažké, trať bola naozaj hrboľatá a miestami to bolo nebezpečné. Lyže mi vibrovali pri každej bránke. Ale teším sa, že to dopadlo aspoň takto," povedala slovenská reprezentantka pre RTVS. K dlhému čakaniu na štart dodala: "Po prvý raz sa mi stalo, že prerušili preteky pred mojím štartom. Nebolo to naozaj nič jednoduché."

V celkovom poradí SP patrí Vlhovej naďalej tretie miesto, za 9. priečku v Ga-Pa získala 29 bodov. Na vedúcej pozícii zostáva so 1225 bodmi Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá podujatie v Ga-Pa vynechala pre úmrtie otca. Na čele má náskok 145 bodov pred druhou Brignonenovou, Vlhová nazbierala 891 bodov.