Main Content

VIDEO: Rekordná šampiónka musela skloniť hlavu: Serena prvýkrát prehrala dvojhru vo Fed Cupe

nedeľa, 9. február 2020 11:43 | Autor: TASR

Serena Williamsová
Serena Williamsová | zdroj: TASR

Everett 9. februára (TASR) - Americká tenistka Serena Williamsová prvýkrát v Pohári federácie prehrala dvojhru. Bývalá svetová jednotka v 15. zápase nestačila na Lotyšku Anastasiju Sevastovovú, ktorej podľahla 6:7 (5), 6:3 a 6:7 (4). Po zaváhaní Williamsovej i šampiónky Australian Open Sofie Keninovej vydreli Američanky postup na finálový turnaj až v záverečnej štvorhre.

Súboj USA - Lotyšsko v Everette začali Williamsová i Keninová v piatok úspešne, i keď víťazka 23 grandslamových titulov zdolala Jelenu Ostapenkovú až po dvoch tajbrejkoch. Keninová naopak so Sevastovovou stratila iba štyri gemy. V sobotu však uspeli obe lotyšské singlistky, Ostapenková najprv zvíťazila nad Keninovou 3:6, 6:2, 2:6 a Williamsová potom podľahla v troch setoch Sevastovovej. "Samozrejme, je náročné hrať proti Serene, je úžasná šampiónka. Snažila som si to vychutnať, vydala som zo seba maximum," citovala Sevastovovú agentúra AP.

Postup Američankám zabezpečili v rozhodujúcej štvorhre Bethanie Matteková-Sandsová s Keninovou, ktoré si poradili s Ostapenkovou a Sevastovovou v dvoch setoch 6:4 a 6:0. Tím USA skompletizoval 12-členný finálový turnaj, ktorý sa uskutoční na antuke v Budapešti 14. až 19. apríla. Na finálový turnaj sa prebojovali aj slovenské tenistky, ktoré v kvalifikačnom dueli svetovej skupiny zdolali v Bratislave Veľkú Britániu 3:1.