Main Content

Šatan zhodnotil vystúpenie Slovenska na Kaufland Cupe: Tréneri majú z čoho vyberať

nedeľa, 9. február 2020 11:43 | Autor: TASR

Slovenskí hokejisti
Slovenskí hokejisti | zdroj: TASR

Poprad 9. februára (TASR) - Vo vedení slovenskej hokejovej reprezentácie prevládala po popradskom Kaufland Cupe spokojnosť. Domáci tím dvomi víťazstvami obhájil vlaňajšie prvenstvo a hráči spôsobili trénerom príjemné starosti. Podľa generálneho manažéra Miroslava Šatana sa ukázalo, že pre reprezentáciu je z čoho vyberať.

V doterajšom priebehu sezóny 2019/2020 sa v najcennejšom drese predstavilo takmer 40 hráčov, čím vedenie potvrdilo ambíciu dať šancu širokému okruhu adeptov. Pri budovaní tímu pre Kaufland Cup nastalo niekoľko vynútených zmien, ale na sile mužstva to neubralo. "Máme širokú skupinu hráčov, ktorí pripadajú do úvahy. Rotujeme ich, netočíme dookola iba 20 hokejistov, ale ten záber je širší. Na tomto turnaji si mnohí vypýtali ďalšiu pozvánku, popasovali sa s tímovou konkurenciou a aj s konkurenciou so súpermi v zápasoch. V reprezentačnom tíme sa otočilo veľa hráčov, reprezentačný potenciál majú všetci. Tréneri preto majú z čoho vyberať. V apríli sa nám začne záverečná príprava pred MS, bude tam niekoľko prípravných zápasov, v ktorých počítame s viacerými hráčmi," poznamenal Šatan.

Slovenský výber dosiahol na Kaufland Cupe tesné víťazstvá nad Bieloruskom (4:3) a Olympijským tímom Ruska (2:1), najmä však potešil dodržiavaním systému a zodpovednou hrou. "Naše hodnotenie môže byť iba pozitívne, keďže sme vyhrali oba zápasy a triumfovali sme aj celkovo. Nerád by som vyzdvihoval jednotlivcov, viacerí hrali veľmi dobre. Nedá sa povedať, že by to niekto vyhral sám, v tíme vládol tímový duch. Mužstvo bojovalo a zaslúžilo si vyhrať," konštatoval.

Aj u trénerov prevládali pozitívne dojmy. Víťazstvo v domácom prostredí chutilo dvojnásobne, výkonmi potešilo aj niekoľko navrátilcov do najcennejšieho dresu. "Niektorí milo prekvapili, hoci sa s nimi pôvodne nepočítali. Vypýtali si pozvánku na ďalšiu akciu. Videli sme viacerých mladých hráčov i starších, ktorí sa vrátili po dlhšej pauze. Potešil aj Kristián Pospíšil, ktorý mal dobré veci a bolo ho vidno v určitých situáciách. Takisto nás podržali aj brankári, tam nebol problém," uviedol asistent trénera Vladimír Országh.