Main Content

VIDEO: Odpisovaný Reyes mal titul šampióna UFC na dosah: Myslel som si, že vyhrám

nedeľa, 9. február 2020 10:28 | Autor: TASR

Jon Jones a Dominick Reyes
Jon Jones a Dominick Reyes | zdroj: TASR

Houston 9. februára (TASR) - Americký zápasník Jon Jones zvíťazil v noci nedeľu na galavečere miešaných bojových umení (MMA) organizácie UFC v poloťažkej váhe nad vyzývateľom Dominickom Reyesom na body jednomyseľným verdiktom rozhodcov. Titul si na podujatí s číselným označením 247 v Houstone postrážila aj rodáčka z Kirgizska Valentina Ševčenková, ktorá v súboji žien v 3. kole technickým KO ukončila vyzývateľku z USA Katlyn Chookagianovú.

Reyes nastúpil do úvodu päťkolového súboja s Jonesom veľmi aktívne a prvé kolo jednoznačne ovládol. Z pohľadu priamych úderov dokázal zvíťaziť v prvých troch kolách, no Jones aj napriek tomu svojím pohybom diktoval tempo a neustále na súpera tlačil. Štvrté a piate kolo už jednoznačne patrilo obhajcovi titulu. Bodoví rozhodcovia však celkom prekvapene jednomyseľne určili za víťaza duelu Jonesa (48:47, 48:47, 49:46).

"Je pravda, že niekoľkokrát ma tvrdo zasiahol. Mne sa zasa podarilo ho dostať na zem a mal som prevahu. Bolo to náročné, ale výhra je výhra," dodal po súboji Jones, pre ktorého to bolo už 26. víťazstvo v kariére oproti jedinej prehre.

Na druhej strane sklamanie neskrýval Reyes, ktorý podal sympatický výkon a šampióna niekoľkokrát tvrdo zasiahol, čo ocenili aj priaznivci v hale. "Myslel som si, že na body vyhrám. Väčšinu duelu som bol tvrdší a presnejší," dodal Reyes, pre ktorého to bola po 12-zápasovej sérii výhier prvá prehra v kariére.

Ševčenková dosiahla už 19. výhru v kariére. V hlavnom predzápase večera a zároveň obhajobe titulu celý zápas proti Chookagianovej dominovala a v 3. kole po úspešnom takedowne a následnej sérii tvrdých úderov arbiter duel ukončil. "Očakávala som, že to takto dopadne. Mala som naozaj tvrdú prípravu a tak to aj dnes vyzeralo," sebavedomo dodala Ševčenková. Informáciu priniesol portál espn.com.