Main Content

Mečíř verí, že DC tím príjme hodenú rukavicu a postúpi do Madridu

sobota, 8. február 2020 22:44 | Autor: TASR

Miloš Mečíř
Miloš Mečíř | zdroj: © TASR

Bratislava 8. februára (TASR) - Postup slovenských tenistiek na finálový turnaj Pohára federácie v Budapešti si v bratislavskom NTC nenechal ujsť ani Miloslav Mečíř.

Olympijského šampióna vo dvojhre zo Soulu 1988 nadchli výkony Anny Karolíny Schmiedlovej, ktorá vyhrala proti Britkám obe dvojhry. Mečíř verí, že daviscupoví reprezentanti príjmu hodenú rukavicu a v novembri nebudú chýbať na finálovom turnaji v Madride.

"Dievčatá odohrali proti Britkám pekný zápas. Tretí bod bol asi najnáročnejší. Kaja zvládla stretnutie tímových dvojok proti Dartovej perfektne. Osobne ma prekvapila, výborne podávala. Všetky lopty si musela uhrať sama. Pre dievčatá je postup na finálový turnaj krásna odmena za vynaložené úsilie. Sám som zvedavý, ako si budú počínať v Budapešti, nový formát Fed Cupu je predsa len iný. Želám im iba to najlepšie," povedal pre TASR Mečíř.

Dlhoročný kapitán DC tímu sa už teší na marcový "bonbónik" v AXA aréne v podobe federálneho derby s Českom. "Šancu postúpiť na finálový turnaj má aj partia Domina Hrbatého. Česi nemajú teraz vo svojom tíme chlapcov na takej úrovni ako v minulosti. Bola by škoda prepásť veľkú príležitosť kvalifikovať sa do Madridu."