Main Content

Bayern Mníchov chce hviezdu z Ajaxu: V hre sú desiatky miliónov

sobota, 8. február 2020 16:09 | Autor: Timotej Gašper

Sergino Dest
Sergino Dest | zdroj: TASR

Mníchovský celok sa krátko po konci zimného prestupového obdobia púšťa do ďalších plánov na rozšírenie kádru. Najnovšie si vytipovali mladú hviezdu z Ajaxu Amsterdam.

Svet prestupových špekulácií prišiel v sobotu ráno s informáciou, podľa ktorej sa Bayern Mníchov rozhodol aktívne bojovať o zisk mladého obrancu z Ajaxu, Sergina Desta. Pravý bek a americký reprezentant patrí k najväčších objavom tejto sezóny, keďže do prvého tímu amsterdamského celku sa dostal len začiatkom prebiehajúcej sezóny. Správu o možnom prestupe 19-ročného obrancu potvrdil aj portál transfermarkt.com, ktorý sa odvoláva na holandský De Telegraaf

Ako informujú médiá, Bayern Mníchov už dokonca podal Ajaxu prvú ponuku, ktorú však vedenie holandského majstra odmietlo. Podľa transfermarkt.com bude Ajax za svoju mladú hviezdu požadovať minimálne 30 miliónov eur, pričom ponuka Bavorov bola len 20 miliónov eur. Bayern pokukuje po novom pravom obrancovi, ktorý dokáže zvládnuť defenzívnu aj ofenzívnu časť hry, no musí disponovať aj rýchlosťou respektíve čítaním hry. Z Kimmicha je opäť defenzívny stredopoliar a ako to vyzerá, nechytí sa ani najnovšia posila, ktorou sa v januári stal Alvaro Odriozola z Realu Madrid. Španiel prišiel do Mníchova na hosťovanie bez opcie a dovedna odohral 8 minút, pričom na tréningu stihol na pár týždňov zraniť spoluhráča I.Perišiča. 

O amerického tínedžera sa zaujíma viacero celkov, keďže vyčnieva práve vyššie uvedenými atribútmi. Dest je však v niektorých defenzívnych situáciách stále nevyzretý, no druhá polovica sezóny by mu mohla na vylepšenie deficitov pomerne stačiť. V Serginovi drieme obrovský potenciál a Ajax si ho určite nebude schopný dlhodobo udržať, pričom prestup do technickej a talentom prijateľnej Bundesligy by určite nič nepokazil. Bayern chce hrať rýchlu hru, vytvárať protiútoky a naplno využívať krajných bekov, v čom by im S.Dest vedel zaručene napomôcť.