Main Content

Bryantova manželka zverejnila dátum rozlúčky s basketbalovou legendou

sobota, 8. február 2020 10:05 | Autor: TASR

Zronení fanúšikovia Kobeho Bryanta
Zronení fanúšikovia Kobeho Bryanta | zdroj: TASR

Los Angeles 8. februára (TASR) - Posledná rozlúčka s tragicky zosnulým bývalým basketbalistom Kobem Bryantom sa uskutoční 24. februára v Staples Center, domovskej aréne Los Angeles Lakers. Potvrdila to Bryantova manželka Vanessa na svojom Instagrame.

Predstavitelia Lakers zatiaľ termín oficiálne nezverejnili, no podľa šéfa haly Leeho Zeidmana by usporiadanie rozlúčky nemal byť problém. A to napriek tomu, že ešte v ten večer hostí mestský rival Clippers na domácej palubovke Memphis Grizzlies.

"V aréne Staples Center sme počas 20-ročnej histórie zorganizovali dve podujatia v priebehu jedného dňa viac ako 220-krát. Napriek tomu, že nepochybne pôjde o veľmi emotívny deň pre rodinu Bryantovcov, Lakers, mesto Los Angeles a aj samotných zamestnancov, verím, že všetko zvládneme tak, aby sa duel medzi Clippers a Memphisom odohral v stanovenom čase," povedal Zeidman.

Staples Center je okrem Clippers a Lakers domovom aj pre hokejistov Los Angeles Kings, pravidelne sa tu konajú koncerty a podujatia ako napríklad udeľovanie cien Grammy. Smútiaci fanúšikovia po Bryantovej smrti nosia pred halu kvety a rôzne spomienkové predmety.

Bryant tragicky zahynul 26. januára spolu s 13-ročnou dcérou Giannou a ďalšími siedmimi pasažiermi pri páde vrtuľníka v meste Calabasas neďaleko Los Angeles.