Main Content

Veľký návrat: Barcelona chce po piatich rokoch späť svoj obrovský talent

piatok, 7. február 2020 12:06 | Autor: Timotej Gašper

FC Barcelona
FC Barcelona | zdroj: koláž Šport7.sk

Barcelona chce v lete 2020 posilniť svoj káder o hráča, ktorý opustil Nou Camp pred piatimi rokmi a medzitým sa stal hviezdou. 

Barcelona stagnuje a jej klesajúca forma aj morálne nasadenie je viditeľné vo viacerých zápasoch. Najnovšie vypadli Katalánci z Copa del Rey a čo je ešte horšie, začali sa množiť správy o odchode Lionela Messiho. Barcelona už dlhšiu dobu plánuje miernu prestavbu kádra a práve momentálna nerovnomerná situácia je dobrou príležitosťou na začiatok novej éry. Jednou z prvých posíl „novej“ Barcelony môže byť podľa Daily Mail Adama Traoré, teda hráč, ktorý musel v minulosti Barcu opustiť aby sa mohol stať hviezdou. 

Adama Traoré a Ibrahim Rabiu
Adama Traoré a Ibrahim Rabiu | zdroj: TASR

Španielsky hráč s neuveriteľnou rýchlosťou a fyzickou silou sa za poslednú obdobie vypracoval na jednu z najväčších opôr Wolverhamptonu. Adama strávil v Barcelone dlhých 11 rokov, no v lete 2015 sa ako 19-ročný rozhodol pre novú skúsenosť a odišiel do Aston Villy. Neskôr sa cez Middlesbrough dostal do Wolves, kde sa spolu s hráčmi ako Ruben Neves či Leander Dendoncker vyšvihol na svetovú úroveň. Španiel, ktorého korene siahajú do afrického Mali, upútal v tejto sezóne 5 gólmi a 10 asistenciami, čo naštartovalo miernu vlnu prestupových špekulácií. 

Daily Mail vo svojej správe uvádza, že vedenie Barcelony sa v snahe o renováciu ofenzívy budú obzerať po hráčoch, ktorí disponujú hlavne dynamickým štýlom hry, čo Adama spĺňa takmer dokonale. Ďalším bonusom môže byť fakt, že Traoré pozná barcelonskú myšlienku, štruktúru aj ľudí v klube, čo jemu aj Barce v prípade prestupu ušetrí veľa času či prípadných komplikácií. S letným odchodom do Barcelony sa spája viacero mien vrátane nášho obrancu Milana Škriniara, záložníka Fabiana Ruiza z Neapolu či Tima Wernera z Lipska.