Main Content

Muradov: Slovák Ľudovít Klein má namierené do UFC!

streda, 5. február 2020 12:18 | Autor: TASR

Ľudovít Klein
Ľudovít Klein | zdroj: Instagram

Bratislava 5. februára (TASR) - Slovensko by sa do konca roka mohlo dočkať svojho prvého zástupcu v najprestížnejšej organizácii miešaných bojových umení UFC. Naznačil to uzbecký bojovník Machmud Muradov, podľa ktorého má do Ultimate Fighting Championship namierené Ľudovít Klein.

Dvadsaťštyriročný Klein si v profesionálnom oktagone pripísal pätnásť víťazstiev a dve prehry. Už v sobotu 15. januára naňho čaká ďalšie vystúpenie, na galavečere Oktagom Prime 3 v Šamoríne ho v perovej hmotnostnej kategórii preverí Poliak Lukasz Sajewski. "V UFC vedia o Kleinovi a myslím si, že do konca roka sa to podarí. Zaslúži si to a verím, že tam predvedie niečo pekné," povedal Muradov, ktorý bol hosťom na galavečere venovanom Attilovi Véghovi.

Rovnako ako sa Klein môže stať prvým Slovákom v UFC, Muradov sa tam vlani dostal ako prvý Uzbek. V minulosti pôsobil v organizáciách XFN či Night of Warriors a do UFC putoval práve z Oktagonu: "Čakali sme na ponuku, ťažké rokovania trvali dva roky. Dana White hovoril, že mám vydržať, lebo ma nemôžu zobrať hneď. Dodnes neverím, že som v UFC, a už mám na konte dve výhry." Pri septembrovom debute zdolal na body Taliana Alessia Di Chirica, v decembri knokautoval Američana Trevora Smitha.

Muradov sa začal venovať bojovým športom, keď ešte pracoval v Rusku, no kariéru naplno odštartoval až po príchode do Česka. "Prídu o mne na tri dni natáčať z ESPN. Ukážeme im krásnu Prahu, kde som začal s MMA. Teší ma, že taká obrovská organizácia má o mňa záujem. V Rusku som pracoval takmer štyri roky, v Prahe som býval v telocvični, potom som prvýkrát prišiel za Attilom do bratislavskej Octagon Fighting Academy. Je bývalý šampión Bellatoru a teraz som jeho hosť," povedal Muradov, ktorému výrazne pomohol aj Floyd Mayweather.

Bývalý americký profesionálny boxer (bilancia 50-0) je s Muradovom v úzkom kontakte: "Svet sa o mne dozvedel, keď dal o mne príspevok na sociálnu sieť. Zoznámil som sa s ním na galavečere boxu v Prahe, mal okuliare a stále sa pozeral do telefónu, hodiny hrá domino a nič iné ho nezaujíma. Začali sme sa baviť, povedali mi, nech priletím do Moskvy, kde som pomáhal s prekladaním. Pozval ma do USA, odvtedy takto fungujeme, ale nechcem žiť jeho život. Vážim si však, čo pre mňa robí, idem aj na oslavu jeho narodenín."