Main Content

Timo Werner v lete odíde: Kto ho môže získať?

utorok, 4. február 2020 11:41 | Autor: Timotej Gašper

Timo Werner
Timo Werner | zdroj: TASR

Nemecký útočník v januári odolal veľkému prestupu, ktorý ho však v lete už neminie. Otázkou teda ostáva, ktorý klub ho napokon získa, pričom možností je pomerne veľa. 

V januári 2020 sa očakávalo, že Timo Werner opustí RB Lipsko sa posilní ChelseaArsenal alebo Manchester United. K výraznému domino efektu útočníkov na európskom prestupovom trhu však nedošlo a farby tak napokon nemenil ani Werner. Hviezdny zakončovateľ má v tomto ročníku na konte už 25 gólov a práve jeho výkony držia klub z východného Nemecka v boji o ligový titul. Očakáva sa však, že snaha o titul a úspech aj v Lige majstrov na jar 2020 bude to posledné, čo Werner pre Lipsko urobí. 

Podľa The Sun sa len pár dní po skončení zimného prestupového obdobia začala na trhu ďalšia bitka, ktorou predmetom je práve 23-ročný nemecký reprezentant. O Wernera sa naďalej budú usilovať celky z Premier League, konkrétne Manchester United aj Chelsea. Obidva uvedené kluby sa dlhodobo snažia nájsť svetovú kvalitu na hrot útoku, pričom problémom nebude ani požadovaná čiastka, ktorá sa môže vyšplhať až na 75 miliónov eur

Manchester United sa v zime na poslednú chvíľu posilnil o Odiona Ighala z čínskej ligy, no ten podľa všetkého strávi v kádri „Red Devils“ len nasledujúci polrok. Veľké šance na zisk Wernera sa však pripisujú aj londýnskej Chelsea, ktorá hľadá skúsenejšiu dvojičku k Tammymu Abrahamovi. Chelsea aj Manchester United sa budú snažiť dotiahnuť Wernerov prestup čo najskôr, keďže sa chcú vyhnúť možnému záujmu ostatných klubov ako Real Madrid, Barcelona, PSG či Juventus. Ohľadom možného odchodu z Lipska sa vyjadril aj samotný Timo Werner, ktorý pre Kicker vyhlásil: „Keď vám na dvere zaklope jeden z najväčších klubov na svete so skvelou ponukou, príliš dlho by ste nerozmýšľali. Jedného dňa budem hrať v zahraniční, no nemám jeden špecifický klub, do ktorého by som chcel ísť, som otvorený všetkému,“ uviedol Werner.